Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Slovo úvodem

Obvodní oddělení Kostelec nad Orlicí 
Vážení občané,
vítáme Vás na stránkách Policie České republiky, Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí. 
Chtěli bychom Vás na těchto stránkách informovat o výsledcích své práce a činnosti, prezentovat svou práci a v neposlední řadě se podělit o úspěchy a dobré výsledky, ale i o problémy, které se nám nedaří řešit vždy k prospěchu všech.
Rovněž tak bychom chtěli na těchto stránkách informovat širokou veřejnost o případech spáchané nebo prošetřované trestné činnosti či přestupkového jednání, či dalších událostí, u kterých zakročujeme, a to v rámci celého služebního obvodu zdejšího oddělení ( s ohledem na možnost zveřejňování údajů tak, aby nedošlo k narušení průběhu šetření nebo úniku citlivých dat).
Touto formou bychom rádi zlepšili i spolupráci jak s občany, tak organizacemi v řešení úkolů, které jsou na Policii České republiky kladeny. K tomuto účelu byla zřízena v rámci Policie České republiky internetová schránka našeho oddělení, na kterou může kdokoli zaslat připomínky, podněty či žádosti jak o pomoc, tak i návrhy na případné zlepšení naší práce.
Internetová adresa - rkoopkost@mvcr.cz  

 KOSTELEC NAD ORLICÍ

Kostelecký zámek -foto P.BednářKostelecký zámek -foto P.Bednář
Kostelec nad Orlicí ležící v údolí Divoké Orlice je jednou z bran do Orlických hor. Město se může pochlubit hned dvěma zámky. Starým, který je přestavěný z původní tvrze a dnes účelově využívaný a novým, empírovým zámek s anglickým parkem Ten je odborníky označován za jeden z nejrozsáhlejších a nejhodnotnějších přírodních krajinářských parků v regionu. Jeho vzácné dřeviny jsou staré přes 120 let a spolu s cizokrajnými keři na rozloze 40 ha vybízejí k relaxaci a klidné procházce. 

 

Kostelecké náměstí - foto P. BednářKostelecké náměstí - foto P. Bednář

Výraznou dominantou města je pozdně barokní kostel sv. Jiří. Na náměstí F. Palackého nás zaujme stará radnice s věží zřízenou z měšťanského domu a novorenesanční radnice. Za povšimnutí stojí i několik měšťanských domů a Mariánský sloup z roku 1707 s empírovou kašnou a postavou nymfy - Orlice spolu s pseudogotickým sousoším Nejsvětější Trojice pocházející z roku 1874.

V Kostelci nad Orlicí stojí i další dva kostely - raně barokní hřbitovní kostel sv. Anny a kostel J. A. Komenského. V Lipové stráni byly vybudovány 3 výletní okruhy - stezky Dr. Jiřího St. Gutha - Jarkovského, Husova a Erbenova. Při příznivém stavu vody hojně využívají řeky Divoké Orlice i vodáci.
por. Mgr. Alena Kacálková
 

vytisknout  e-mailem