Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kosmetiku za dvacet tisíc ukryli v kabelce

CHOMUTOVSKO - Policisté je dopadli a zadrželi; Daleko nedojel. 

Koncem února přijali jirkovští policisté oznámení o krádeži zboží z prodejny drogerie. Dva neznámí pachatelé, muž a žena, měli za provozu z regálů odcizit vystavenou kosmetiku, hlavně parfémy v celkové hodnotě téměř 20 tisíc korun. Poté, co na prodejně zboží vkládali do ženiny kabelky, zaplatili u pokladny pouze necelých dvě stě korun za malou část zboží a za zbytek ukrytý v kabelce nezaplatili a prodejnu opustili.

Policisté se případem zabývali a ve spolupráci s lounským kolegou se jim podařilo muže i ženu ustanovit. Vzhledem k tomu, že podezřelí s policií nespolupracovali, vyžádali si policisté od státního zástupce souhlas s jejich zadržením. V tomto týdnu je zadrželi v Bílině, kde oba bydlí.

Vyšetřovatel zahájil jejich trestní stíhání pro spáchání trestného činu krádeže. Protože oba byli v nedávné době pro majetkovou trestnou činnost odsouzeni, hrozí jím až tři roky za mřížemi.

Daleko nedojel

Daleko nedojel 21letý muž, který minulou středu usedl za volant svého vozidla značky Škoda Octavia pod vlivem alkoholu. Kolem desáté hodiny večer se opilý řidič snažil ve Vejprtech nastartovat své vozidlo. Když při zařazeném prvním rychlostním stupni nastartoval, vozidlo se rozjelo vpřed a narazilo přední částí do škodovky, která stála vedle něho. O chvíli později byli na místě policisté, kteří při dechových zkouškách naměřili dotyčnému kolem 2,3 promile alkoholu. Řidič doznal, že během uplynulého dne vypil tři litry vína. Policisté navíc zjistili, že ani ve střízlivém stavu za volantem neměl co dělat. Nevlastní totiž řidičské oprávnění.

Celková škoda, která v důsledku střetu vozidel vznikla, byla vyčíslena na 27 tisíc korun.

V tomto týdnu si zmíněný Chomutovan převzal na policii podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Protože v opilosti způsobil dopravní nehodu, hrozí mu za jeho spáchání přísnější trest. Soud by ho mohl potrestat odnětím svobody až na tři roky, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.  

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 14. května 2021

vytisknout  e-mailem