Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kopanci "uspala" chlapa

Kriminalisté pátrají po ženě, která hned šesti kopanci knokautovala poškozeného. 

Prošetřovaná událost se odehrála v nedělní pozdní odpoledne v ulici U Bulhara. Konkrétně pět minut před půl pátou napadla hledaná žena devětačtyřicetiletého muže. Ten se v tu chvíli opíral, zřejmě vlivem nemalé podnapilosti, o dopravní značku. Nutno zmínit, že napadený si při tomto „bloumání“ nikoho nevšímal, nikoho neobtěžoval.

Z ničeho nic se v záběru bezpečnostní kamery objevuje žena, která velice důrazně muži něco vysvětluje, kdy jí dotyčný zjevně nevěnuje až takovou pozornost. Dokonce se v průběhu této poměrně dramaticky vyhlížející situace sesune k zemi. Je otázkou, zda muž skončil na chodníku vlivem přívalu nemalého množství informací, nebo alkoholové podroušenosti.

Nicméně mužovy polohy ležmo žena okamžitě zneužije ke svému běsnému řádění. Téměř neprodleně ho několikrát kopne nohou do obličeje a celkově do oblasti hlavy. Po tomto zůstane muž ležet bezvládně na chodníku, což zaznamenají kolemjdoucí, tedy mladík a dívka.

Ti nejprve od poškozeného odchází, stejně jako útočnice, se kterou při tom zjevně diskutují. Když se pak ohlédnou a vidí, že se napadený z chodníku nezvedá, vrátí se k němu a snaží se mu poskytnout laickou první pomoc. Útočnice této situace opět zneužije a také se vrátí zpět na místo činu. Nikoli ale proto, aby muži v bezvědomí pomohla, ale aby ho „dorazila“.

Na záběrech bezpečnostní kamery je vidět jak k muži přistoupí a kopne ho bez slitování do oblasti jeho mužství. Ostatní přítomní jí okamžitě zabrání v dalším napadání a hledaná proto odchází na nedalekou tramvajovou zastávku, odkud odjíždí směr Žižkov. Poškozenému následně kolemjdoucí přivolají zdravotnickou záchrannou službu, která ho v bezvědomí transportuje do nemocnice.

Událost prošetřují kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu. Ti během včerejška poškozeného, po tom, co se probral z bezvědomí, vyslechli a při tom se dozvěděli, že ten útočnici potkal o několik hodin dříve v nedalekém baru. Tam muž zaskočil na pár piv, kdy netušil nic zlého.

Už v tomto baru ale hledaná poškozeného bez jakéhokoli předchozího konfliktu napadla, když mu o hlavu rozbila skleněnou lahev. Dle svých slov se devětačtyřicetiletý muž snažil ženu i tak ignorovat, aby v ní nevyprovokoval další, nebo ještě větší agresi. To se mu ale zjevně nepodařilo.

Hledaná ho i tak nadále, když ne fyzicky, tak alespoň verbálně atakoval do té doby, než muži ochranka baru doporučila provozovnu opustit, aby zabránila dalším konfliktům. Muž jejich doporučení respektoval a z baru odešel. Pak se ale k jeho smůle odehrálo shora popsané.

Událost kriminalisté momentálně prošetřují pro podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, za což hledané v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Jelikož je dle zjištěných skutečností hledaná žena cizinka a hrozí tedy její vycestování z republiky, dělají detektivové vše pro to, aby ženu našli v co nejkratší možné době.

I z toho důvodu prosí kriminalisté nyní o pomoc při pátrání širokou veřejnost. Pokud kdokoli ženu na záběrech bezpečnostní kamery poznáváte, znáte její totožnost, potažmo místo jejího pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 4. 11. 2017

vytisknout  e-mailem