Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Koordinační schůzka

Cílem jednání byla koordinace postupu jednotlivých subjektů při možné mimořádné situaci, konkrétně při protestu řidičů vozidel taxi. 

Jednání vyvolal ředitel pražské policie brigádní generál Miloš Trojánek, který k němu přizval zástupce Magistrátu hlavního města Prahy a Městské policie hlavního města Prahy.

Přítomni proto byli paní primátorka Adriana Krnáčová, radní pro bezpečnost Libor Hadrava a ředitel Městské policie hlavního města Prahy Eduard Šuster.

Meritem jednání bylo především to, jak při avizovaném protestu taxikářů co nejefektivněji zajistit klid a veřejný pořádek v metropoli a plynulost silniční dopravy.

Všichni přítomní se shodli hlavně na tom, že udělají maximum pro to, aby se takováto situace buď vůbec, nebo pouze minimálně, dotkla obyvatel a návštěvníků hlavního města.

Stejně tak došlo mezi přítomnými k jednoznačnému konsenzu stran případného protiprávního jednání ze strany protestujících. To nebude v žádném případě jakkoli tolerováno, pročež jsou policisté i strážníci připraveni takovou situaci řešit v souladu se zákonem.

por. Mgr. Tomáš Hulan 20. 9. 2017

vytisknout  e-mailem