Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kontroverzní podnikatel je ve vazbě

Jihočeští kriminalisté obvinili muže za trestnou činnost od roku 2007. Stíhán je pro znásilnění, vyhrožování i vydírání.  

Kriminalisté obvinili z několika závažných trestných činů známého kontroverzního podnikatele. Muže obvinili koncem minulého týdne z trestného činu nebezpečné vyhrožování, také z vydírání a ze znásilnění. Násilník, který údajně rád prohlašoval, že na něho spravedlnost nemá, je tak ve vazbě.


Podle vyšetřovatelů muž v roce 2007 v herně poblíž hranic nejméně v deseti případech fyzicky napadl známou ženu a pak ji znásilnil. Poškozená se bránila, ale na její obranu vždy obviněný reagoval ještě výraznějším fyzickým násilím. Ženě také následně vyhrožoval likvidací a zmrzačením. Při nátlaku vyhrožoval i střelnou zbraní.


Ženě podvodem podstrčil k podpisu bianko směnku. Následně ji vyhrožoval, že na směnku dopíše milionové částky a tak ji zničí. Po další ženě, opět se střelnou zbraní v ruce, požadoval, aby před policií v rámci vyšetřování lhala v jeho prospěch.


V letošním roce obviněný podnikatel, pravděpodobně kvůli svému vyšetřování, zasílal výhrůžné SMS zprávy a vyvíjel psychologický nátlak na osoby, vystupující jako svědci při vyšetřování. Nátlak obviněný vystupňoval i výhrůžkami na svém vozidle. Obviněný používal při výhrůžkách věty typu „Skončíš na jatkách nebo v kafilerce a podobně!“. Nátlak poškození vnímali velmi intenzivně a měli strach o život. Na některé svědky také opakovaně fyzicky útočil.


Kriminalisté muže zadrželi. V několika objektech provedli domovní prohlídku a prohlídku jiných prostor a pozemků. Na zadrženého muže podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Soud návrhu vyhověl.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

9. září 2013

vytisknout  e-mailem