Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kontroly zábavní pyrotechniky

Policisté zkontrolovali více než 2800 prodejců. 

Policisté napříč celou Českou republikou zaměřili v uplynulém období svou pozornost na kontrolu prodejců zábavní pyrotechniky. Ve spolupráci s dalšími orgány státní správy, jako je Hasičský záchranný sbor ČR, Česká obchodní inspekce, Celní správa a živnostenské odbory jednotlivých obcí, provedli policisté v období od 22. 12. do 31. 12. tohoto roku kontroly na více než 500 prodejních místech, při kterých zkontrolovali celkem 2864 prodejců zábavní pyrotechniky.

Během těchto kontrol bylo zajištěno 286 kusů pyrotechniky, kdy důvodem zajištění bylo především chybějící řádné označení, chybějící certifikace, prošlá doba použitelnosti nebo jednotlivé výrobky nesplňovaly třídu pro prodej. Dále jsme zjistili celkem 52 přestupků na úseku prodeje pyrotechniky.

"Této kontrolní akce na zábavnou pyrotechniku v době před a v průběhu vánočních svátků a příprav na oslavy nadcházejícího roku se zúčastnili policisté pořádkové a pyrotechnické služby společně s pracovníky kompetentních orgánů státní správy. Drobná pochybení, týkajícího ze zejména chybného označení produktů, byla řešena blokovou pokutou a závažnější pochybení byla oznámena do správního řízení správnímu orgánu", uvedl ke kontrolám ředitel služby pořádkové policie plk. Martin Hrinko.

Nejvíce zkontrolovaných subjektů bylo na území Moravskoslezského, Středočeského a Ústeckého kraje. Nejvíce kusů pyrotechniky, kterou následně policisté zajistili, jsme zaznamenali na území jihomoravského kraje – celkem 112 kusů.

31. prosince 2015
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem