Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kontroly v Praze

V průběhu pátečního večera a noci pražští policisté v součinnosti s Hygienickou stanicí hl. m. Prahy provedli několik kontrol zaměřených na dodržování aktuálních epidemiologických opatření. 

Policisté se s pracovníky hygienické stanice primárně zaměřili na kontrolu nočních barů, hudebních a tanečních klubů v centru města. V průběhu noci proběhla přibližně desítka kontrol, mezi nimiž byly i kontroly čtyř velkých provozoven. 


Pražští hygienici v průběhu kontrolní akce zaznamenali v některých klubech ze strany provozovatelů následující porušení mimořádných opatření:

- Porušen zákaz tance a shlukování hostů

- V některých klubech nedodrženo rozmístění stolů a hostů v provozovně: nedodrženy rozestupy 1,5 m mezi stoly a maximální počty hostů u stolu – 4 osoby

- V jednom klubu nedostatek dezinfekčních prostředků pro zákazníky a nezajištění dostatečné osvětové informovanosti hostů u vstupu do provozovny a v provozovně o nutnosti dodržovat mimořádná opatření

- V některých klubech překročena kapacita povoleného počtu hostů, kdy jejich počet převyšoval počet míst k sezení-

V průběhu noci bylo zkontrolováno bezmála pět set osob. Více než čtyřicet osob z důvodu přestupkového jednání policisté na místě vyřešili v příkazním řízení, v drtivé většině se jednalo o neprokázání tzv. negativity při vstupu do provozovny. Celková částka uložená v příkazním řízení přesáhla dvacet tisíc korun. Pět přestupků vyřešili pracovníci hygieny oznámením do správního řízení. Ve dvou dalších případech vyřešili policisté přestupek na úseku cizineckého zákona taktéž v příkazním řízením.

video:  https://youtu.be/…-XQ
 

mjr. Eva Kropáčová
17.7.2021

vytisknout  e-mailem