Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Kontroly neukázněných řidičů nejen na silnici I/33

KRAJ - Polovinu přestupků spáchali cizinci 

V pátek jsme Vás informovali o dopravní akci, která byla zaměřená na kontrolu neukázněných řidičů na silnici I. třídy č. 33 a na dalších komunikacích našeho kraje. Akce byla ukončena v pátek dne 27. dubna 2018 za účasti policejního vrtulníku. Nyní přinášíme kompletní výsledky. Policisté při akci zkontrolovali celkem 858 vozidel a zadokumentovali celkem 395 přestupků. Celkem 265  řidičů porušilo rychlost. U celkem 27 vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav a u dalších 4 vozidel překročena povolená hmotnost. Vzhledem k tomu, že takřka polovinu přestupků zavinili cizinci, byla ve 14 případech uložena kauce, a to v celkové hodnotě 101 tisíc korun. Policisté zejména řešili závažné porušení předpisů - vysokou rychlost nebo nebezpečné předjíždění. Muži zákona proto budou v obdobných kontrolách i nadále v budoucnu pokračovat.

Vysoká rychlost
Dne 27. dubna 2018 v 17:25 policisté zastavili u obce Černožice (silnice I. třídy č 33) vozidlo zn. VW Passat, které řídila 38 letá žena z Hradce Králové. Řidičce, jedoucí ve směru na Jaroměř, policisté v obci, kde je nejvyšší dovolená rychlost 50 km/hod, naměřili po odečtení tolerance rychlost 93 km/hod.

Nebezpečné předjíždění
Dne 27. dubna 2018 v 18:33 se dopustil přestupku na silnici č. I. třídy č. 33, před křižovatkou na obec Velký Třebešov (ve směru jízdy od Svinišťan na Náchod) také 42 letý řidič (cizinec) vozidla zn. VW Golf. Tento řidič předjížděl jiné vozidlo, přestože je v daném místě zákaz předjíždění vyznačen dopravní značkou. Cizinci policisté za přestupek udělili kauci ve výši 6 tisíc korun.

Oba přestupky se obešly bez alkoholu. S řidičkou i řidičem policisté však na místě sepsali oznámení o přestupku, který bude postoupen k vyřešení na příslušný obecní úřad. Za uvedené jednání jim hrozí sankce od 5 do 10 tisíc korun a dále zákaz činnosti od 6 měsíců do 1 roku.


por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 30. 4. 2018 ve 13:20
_____________________________________________________
V rámci preventivních opatření v dopravě se v období od 22. března do 27. dubna 2018 uskutečnila na pozemní komunikaci I. třídy č. 33 mezi Hradcem Králové a hraničním přechodem v Náchodě krajská dopravně bezpečnostní akce. Na akci se podíleli policisté z dopravních inspektorátů v rámci našeho kraje, včetně policistů dálničního oddělení Pravy. Kontroly, kromě zmíněné prioritní silnice, probíhaly v tomto období i na dalších vybraných komunikacích I. tříd a také na dálnici D11. Dnešního dne akce probíhá ve spolupráci s Leteckou službou Policie ČR.

Policisté se průběžně zaměřovali zejména na kontrolu vozidel na silnici I. třídy č. 33 mezi Hradcem Králové a Náchodem, a to z důvodu přetrvávající nekázně jak tuzemských, tak zahraničních řidičů. V průběhu akce zde hlídky kontrolovaly dodržování povolené rychlosti zejména v obcích, nesprávný způsob jízdy - jízdu v jízdních pruzích, nesprávné předjíždění, dále technický stav vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a také alkohol a návykové látky. Hlídky svoji pozornost rovněž zaměřily na pátrání po osobách, věcech a odcizených vozidlech a rovněž na případnou nelegální migraci.

Policisté zkontrolovali celkem 524 vozidel a zadokumentovali celkem 244 přestupků. Celkem 173 řidičů porušilo rychlost, u 22 vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav. Dvě z kontrolovaných vozidel nemělo dálniční známku. Z celkového počtu 244 přestupků celkem 121 přestupků spáchali cizinci. Většinou se jednalo o porušení rychlosti nebo nesprávné předjíždění - např. porušení dopravní značky zákaz předjíždění pro nákladní automobily nebo předjíždění v místě, kde je to zakázáno. Policisté během akce uložili také 10 kaucí v celkové hodnotě 73 tisíc korun.

V příloze ilustrační foto Policie ČR
por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 27. 4. 2018 v 18:00

Odkazy do noveho okna

Dopravní kontrola

Dopravní kontrola 

Detailní náhled

03

vrtulník 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem