Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly nejvyšší povolené rychlosti

BEROUNSKO – Policisté se opětovně účastnili celorepublikové akce, při níž dohlíželi na bezpečnost a plynulost na našich silnicích. 

Berounští policisté se v sobotu 23. března připojili k celorepublikové speciální akci, při které primárně kontrolovali dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci i mimo obec.

Během sobotní akce policisté zjistili 12 případů překročení rychlosti v obci a 5 případů mimo obec. Celkově za toto porušení zákona udělili pokuty ve výši 30 000 korun českých. Celkem 4 řidiči nebyli za jízdy připoutaní a další 3 během řízení telefonovali. Za tyto přestupky jim policisté rovněž udělili pokuty v celkové výši 13 500 korun českých. Další přestupek spáchal řidič, jehož vozidlo nesplňovalo předepsaný technický stav a další řidič neměl sjednané zákonné pojištění.

Cílem dopravních kontrol, které probíhají nejen na berounských silnicích, je snížení počtu dopravních nehod. Chceme upozornit řidiče na rizika spojená s porušováním předpisů, jako je například nedodržování stanové rychlosti, telefonování za jízdy, nepřipoutání pasažérů a další. Nedodržování silničních předpisů má každoročně za následek tisíce dopravních nehod a mnoho zmařených lidských životů. Jezděte proto bezpečně a opatrně!

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka PČR ÚO Beroun
27. března 2024

vytisknout  e-mailem