Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kontroly mysliveckých honů

LOUNSKO - Policisté dohlížejí na účastníky honů. 

 Hony jsou neodmyslitelnou součástí mysliveckých tradic a vrcholem lovecké sezóny. Jsou při nich užívány silné střelné zbraně, a tak jsou myslivci společně s jejich zbraněmi podrobeni kontrole. Během uplynulého víkendu policisté z lounského Oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál kontrolovali účastníky honů v lounském okrese.

 Účastníci honů předkládají ke kontrole své zbraně, průkazy ke zbraním a zbrojní průkazy (v případě cizího státního příslušníka Evropský zbrojní pas). Pro policisty i myslivce je při této události klíčový zákon číslo 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu.  Policisté kontrolují technický stav zbraní (mechanické poškození, koroze, nadměrná vůle atd.) a zda čísla zbraní souhlasí s předloženými doklady. V rámci kontroly střeliva je pro ně pak důležitá shoda s používanou zbraní a technický stav střeliva. V rámci kontrol jsou také prováděny namátkové orientační dechové zkoušky na přítomnost alkoholu.

 Při provedených kontrolách na Podbořansku i Postoloprtsku byly všechny dechové zkoušky negativní. Ani při kontrolách zbraní a dokladů nebyly zjištěny žádné nedostatky. V kontrolních akcích budou policisté pokračovat i v následujících týdnech.

11. prosince 2023
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem