Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly lesních cest a lesíků

MĚLNICKO - Policisté budou nekompromisní. 

Policisté Obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou se ve spolupráci s vedením obcí a na základě zjištěných informací a skutečností z minulých let zaměří na řidiče čtyřkolek. Mezi obcemi Nelahozeves a Kralupy nad Vltavou v přilehlých lesích, lesících a lesních cestách budou v průběhu jarních měsíců provádět kontroly zaměřené právě na tyto řidiče. Zejména po zimě vyrážejí na svých strojích do terénu, ničí lesní cesty, plaší lesní zvěř, která v této době vyvádí svá mláďata.

Důrazně upozorňujeme takové řidiče, že svým jednáním porušují zákon, konkrétně zákon o lesích. Zde je výslovně v § 20 odst. 1 písm. g) uvedeno, že v lesích je zakázáno jezdit a stát s motorovými vozidly, přičemž podle odstavce 6 citovaného ustanovení toto neplatí jen pro zaměstnance orgánu státní správy lesů v obvodu jejich působnosti při výkonu činnosti podle tohoto zákona a pro osoby, které vykonávají činnosti povolené zvláštními předpisy.

Policisté se zaměří i na kontroly používání přileb a v závislosti na schválení typu stroje i na příslušnou skupinu řidičského oprávnění.

V řešení zjištěných protiprávních jednání budou nekompromisně ukládat pokuty v horní hranici.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
22.3.2019

vytisknout  e-mailem