Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly cizinců

PLZEŇSKÝ KRAJ – Během týdne se na Domažlicku uskutečnily dvě akce zaměřené na kontrolu cizinců. V rámci těchto kontrol policisté odhalili přestupkovou i trestnou činnost. 

Během týdne zrealizovali kolegové z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie našeho kraje dvě akce zaměřené na kontrolu cizinců na Domažlicku. Při první komtrole se policisté minulý čtvrtek věnovali ubytovacím zařízením v Domažlicích. V rámci akce byly zkontrolovány tři ubytovny. Celkem bylo zkontrolováno 31 osob se zaměřením na dodržování pobytového režimu na území České republiky. Ve třetím kontrolovaném objektu byli zjištěni dva cizinci, kteří se prokázali padělanými doklady. Na základě podezření z nelegálního pobytu na území našeho státu byli tito cizinci zajištěni a eskortováni k dalším úkonům. Ze strany policistů z odboru cizinecké policie jim bylo vydáno rozhodnutí o umístění do zařízení pro zajištění cizinců za účelem správního vyhoštění a dále jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny.

Druhou kontrolu uskutečnili policisté z odboru cizinecké policie v součinnosti s kolegy z územního odboru Domažlice tento týden na Folmavsku. Akce byla zaměřená na tranzitní nelegální migraci, na pátrání po nelegálně pobývajících cizincích, dodržování povinností cizinců, pátrání po pohřešovaných a hledaných osobách a věcech, odhalování padělaných a pozměněných dokladů a listin a přeshraniční trestnou činnost. V rámci akce bylo zkontrolováno celkem 35 vozidel, 103 dokladů a 61 osob, z toho 49 cizinců. V průběhu akce kolegové použili mimo jiné i speciální techniku určenou na odhalování přítomnosti osob v nákladovém prostoru vozidel. Při kontrole byla zjištěná tři přestupková jednání, která policisté vyřešili v příkazním řízení uložením pokut v celkové hodnotě 3 500 korun. Jednalo se o jeden přestupek v dopravě, kdy řidička cizí státní příslušnosti neměla u sebe při řízení řidičský průkaz. Dalších dvou přestupků se dopustili cizinci, kteří neměli u sebe žádný doklad totožnosti. Tím se dopustili přestupku, jelikož porušili podmínky uvedené v zákoně o pobytu cizinců na území České republiky.

Kontrolami podobného typu na celém území našeho kraje se budeme zabývat i nadále.

por. Barbora Šmaterová, DiS.
17. srpna 2023

Odkazy do noveho okna

Kontroly cizinců 1

Kontroly cizinců 1 

Detailní náhled

Kontroly cizinců 2

Kontroly cizinců 2 

Detailní náhled

Kontroly cizinců 3

Kontroly cizinců 3 

Detailní náhled

Kontroly cizinců 4

Kontroly cizinců 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem