Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kontrolovali jsem cyklisty u škol

BŘECLAVSKO: Někteří školáci přilbu nepoužívají! 

Břeclav - Dnes ráno dopravní policisté provedli kontrolu u většiny základních škol v Břeclavi, aby se přesvědčili, zda školáci přijíždějící do školy na jízdním kole, používají ochrannou přilbu. Zákon jasně stanoví, že přilbu jsou povinni za jízdy používat cyklisté mladší 18 let. Ovšem realita bývá často jiná. Při dnešní kontrole jsme se o tom znovu přesvědčili. Asi polovina zkontrolovaných školáků ji na hlavě neměla. Výjimku tvořila skupina dětí, která se dnes chystala na cyklistický výlet. Všichni tito cyklisté měli přilby vzorně nasazené.

Cyklistická helma musí být na hlavě pevně připevněna, aby splnila svůj účel. Někteří (zejména starší žáci) ji sice dnes ráno s sebou měli, ale vezli ji zavěšenou na řídítkách. Tam je při pádu z kola v žádném případě neochrání.

Chtěli bychom apelovat touto cestou také na rodiče. Poučte prosím svoje děti o tom, že cyklisté spolu s chodci patří k nejzranitelnějším účastníkům silničního provozu, a proto je nutné, aby děti cyklistické přilby při každé jízdě používaly.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 26. dubna 2017

Odkazy do noveho okna

kontrola cyklistů

kontrola cyklistů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem