Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kontrolní akce rychovského obvodu

Policisté zkontrolovali chaty a chalupy 

Policisté rychnovského obvodního oddělení včera vyrazili na akci jejímž cílem bylo zkontrolovat chatařské oblasti v okolí Uhřínova pod Deštnou, osadu Starou Huť a Benátské údolí lemující řeku Kněžnu.
Policisté se zaměřovali především na to, jak jsou chalupy a chaty zajištěné proti nevítaným návštěvám. Sledovali hlavně zabezpečení  oken a okenic, kontrolovali vstupní dveře. Pokud v dané oblasti někoho potkali, s osobami mluvili a samozřejmě si zjistili jejich totožnost. Majitelům zase vysvětlili důvod těchto pátracích akcí. Na dveře zkontrolovaných objektů policisté umístili visačky, které  upozorňují na to, že právě včerejšího dne  chalupu či chatu zkontrolovala policie. Na uvedeném letáku se majitelé těchto objektů mimo jiné dovídají, že pokud by došlo k vloupání, nemají vstupovat dovnitř, ale ihned volat linku 158.
Včera se  rychnovským policistům podařilo takto obejít více než čtyři desítky chat a chalup. Policisté procházeli i čtyřmi areály letních táborů. Nikde nezjistili žádné známky toho, že by jednotlivé objekty byly v poslední době narušeny. 

por.Alena Kacálková
3. září 2010

 

vytisknout  e-mailem