Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontrola rekreačních objektů na Benešovsku

BENEŠOVSKO – Jeden z chatařů si stěžoval na zdravotní obtíže a požádal policisty o přivolání lékaře. Celou situaci komplikoval špatně přístupný terén. 

V úterý dne 12. února proběhla na Benešovsku další preventivní akce, která byla zaměřena na kontrolu rekreačních oblastí. Tentokrát čerčanští a benešovští policisté procházeli chatové osady u obce Bedrč, Petroupim, Okrouhlice (Zlatý Roh, Siux) a Poříčí nad Sázavou až po Racek (Měsíční údolí). Kontrolovali především, zda do chat nebylo provedeno vloupání, jelikož přes zimní období je většina chat opuštěná. Prázdné chaty jsou tak velikým lákadlem pro potencionální pachatele majetkové trestné činnosti. Všechny kontrolované chaty ale prázdné nebyly. V osadě Siux již z dálky bylo vidět, že jedna z chat je obývaná. Nebyla zapadaná sněhem a okenice byly otevřené. Policejní hlídka zkontaktovala majitele, který byl uvnitř chaty. Ten jim sdělil, že v osadě již delší dobu nikdo nebyl, a že on sám se necítí dobře a požádal hlídku o přivolání lékaře. Díky svému zdravotnímu stavu totiž nebyl muž schopen se bez pomoci dostat z osady. Celou situaci komplikoval špatně přístupný terén. Chata stojí v lese na kopci a pro vozidla v tomto počasí není nedostupná. Policisté pomohli muži a dopravili ho na několik kilometrů vzdálené místo, kde ho předali do rukou zdravotníků. Při této realizované preventivní akci policisté nenarazili na chatu, která by jevila známky po provedeném vloupání.

Rozsáhlou kontrolu v několika chatových osadách uskutečnili policisté z územního odboru v Benešově také 25. ledna letošního roku. Více se o této akci a o projektu ,,Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům.“ můžete dočíst ZDE. Kontroly tohoto typu budeme pravidelně provádět i v budoucnu.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
PČR Benešov
14. února 2019

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1

Foto č. 1 

Detailní náhled

Foto č. 2

Foto č. 2 

Detailní náhled

Foto č. 3

Foto č. 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem