Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kontrola cizinců v Bojkovicích

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Ubytovatelé si neplní povinnosti ve vztahu k cizincům. 

Policisté z cizinecké policie provedli včera mimořádnou pobytovou kontrolu na ubytovnách a v soukromých ubytováních v Bojkovicích.

Akce proběhla na základě poznatků a stížností od občanů o drobných přestupcích na úseku majetku a rovněž oznámení o vypjatějších sousedských vztazích s cizinci.

Cílem kontroly tedy bylo zmapovat pobyt cizinců v ubytovacích zařízeních v Bojkovicích, a upozornit a poučit ubytovatele o jejich povinnostech vůči cizím státním příslušníkům. Kolegové při akci zjistili, že mnozí ubytovatelé vůbec neznají a neplní si své povinnosti ve vztahu k cizincům vyplývající ze zákona, zejména do tří pracovních dnů oznámit policii ubytování cizince nebo vést domovní knihu.

Prioritně se policisté z cizinecké policie zaměřili na ubytování cizinců v soukromí, ale nepominuli ani kontroly klasických ubytoven. Během včerejšího dne prošli v Bojkovicích 37 ubytovacích zařízeních, ve kterých zkontrolovali 70 osob, především se jednalo o cizí státní příslušníky Rumunska a také Slovenska. Pochybení ubytovatelů řešili domluvou nebo uložením blokové pokuty.

Obdobné kontroly zaměřené na ubytování cizinců budou pokračovat i na dalších místech v rámci celého Zlínského kraje.

Zákon č. 326/1999 Sb. o pobytu cizinců na území České republiky, ve kterém jsou uvedeny mimo jiné i povinnosti ubytovatele, lze nalézt na internetových stránkách Ministerstva vnitra ČR – www.mvcr.cz

24. března 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková  

 

Odkazy do noveho okna

kontrola ubytoven Bojkovice

kontrola ubytoven Bojkovice 

Detailní náhled

kontrola ubytoven Bojkovice

kontrola ubytoven Bojkovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem