Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Konopí pěstoval v pronajatých prostorech

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Této trestné činnosti se nedopustil poprvé. 

Pěstírnu konopí včera zajistili naši kriminalisté zabývající se problematikou omamných a psychotropních látek a jedů. Budova v Uherském Hradišti, která je pronajímána různým subjektům, posloužila pětadvacetiletému muži k vytvoření nelegální pěstírny konopí. Obdobné trestné činnosti se dopustil již v minulosti. Nyní může za mřížemi strávit až šest měsíců.

Včera jsme přijali oznámení od jednoho z nájemců prostor, že má podezření na pěstírnu konopí ve zmiňované budově. Na místo okamžitě vyjeli kriminalisté včetně kriminalistického technika, kteří odhalili plně automatizovanou hydroponně indoorovou pěstírnu. Zanedlouho poté zadrželi i mladého pěstitele.

V jedné místnosti nalezli čtyřicet květináčů s rostlinami o velikosti 100 až 140 centimetrů. Policisté na místě zajistili také zařízení určené k pěstování - lampy na umělé osvětlení, vzduchotechniku, různé roztoky a další potřebné věci. Druhá místnost sloužící jako sociální zařízení, byla plná hnojiv a roztoků pro podporu růstu. Muž se k nelegální činnosti přiznal. Také dodal, že pěstírna, která byla na vysoké úrovni, ho stála šedesát tisíc korun. Veškeré zařízení údajně koupil přes internet a již předpěstované rostliny v zahraničí. Díky zásahu našich policistů však nestihl pěstební cyklus dokončit.

Vzorky rostlin budou nyní zaslány na odbornou expertízu, která určí obsah účinných látek.

Objasněnost této problematiky v okrese Uherské Hradiště je téměř stoprocentní. Za loňský rok evidujeme 15 případů (objasněno 93,33 %) výroby a distribuce drog, letos je to prozatím 40 případů (objasněno 97,50 %).

25. září 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem