Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Konflikt v tábořišti

SOKOLOVSKO – Oběma mužům hrozí až tříleté vězení. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 33 a 34 let ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví.

Dvojice mužů měla mít ve druhé polovině července loňského roku spor se skupinkou vodáků v tábořišti v Kynšperku nad Ohří. Po slovní rozepři měl mladší z dvojice mužů kovovou tyčí udeřit do různých částí těla dva muže a jednu ženu právě z této skupinky vodáků. Ženě měl tímto útokem způsobit zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření a následnou hospitalizaci v nemocnici.

Kovovou tyčí měl následně obviněný třiatřicetiletý muž vodákům poničit kempingový prutový stan a rozkládací kempingový set hliníkového stolku. Tím způsobil celkovou škodu přibližně 6 tisíc korun.

Do konfliktu se měl po slovní rozepři zapojit také obviněný čtyřiatřicetiletý muž, který měl úderem pěstí udeřit osmačtyřicetiletou ženu, taktéž ze skupinky vodáků. Žena měla upadnout na zem a způsobit si zranění, které si také vyžádalo lékařské ošetření a hospitalizaci v nemocnici.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva
10. 5. 2022

vytisknout  e-mailem