Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Konec školního roku a prázdniny na silnicích

KRAJ: Informace z regionů budou doplňovány. 

Především dopravní policisté, ale i jejich kolegové z pořádkové služby se budou v maximální možné míře věnovat provozu na pozemních komunikacích. Na konci týdne budeme dávat pozor na školáky, kteří bývají natěšeni na prázdniny a ne vždy se po přechodech a jinde na silnicích pohybují dostatečně obezřetně.

Na sklonku školního roku budeme také dohlížet na provoz s důrazem na odjezd na dovolenou. Bude se to týkat především velkých měst v kraji a hlavních tahů. V této souvislosti očekáváme největší nápor tradičně 30. června odpoledne a pak také před volnými dny následující týden. Pokud můžete, vyjeďte jindy. V případě že míříte na dovolenou, dodržujte základní preventivní doporučení pro cestování a nepodceňujte ani vliv počasí. Samozřejmostí je dostatek paliva a provozních kapalin, tekutiny pro posádku i řidiče, nezbytná je i časová rezerva a pečlivé plánování trasy zejména s ohledem na aktuální uzavírky. Snažte se předvídat, buďte tolerantní k chybám druhých a zvláště ohleduplně se chovejte ke slabším účastníkům silničního provozu, určitě se budou ve zvýšené míře na komunikacích ať už jako chodci či cyklisté pohybovat. Další rady a doporučení naleznete v odkazech: rodiče, cyklisté, motocyklisté, řidiči.

por. Pavel Šváb, 27.06.2017

Dílčí akce:

Ohrožoval chodce paralyzérem - víkendová dopravně bezpečnostní akce do níž bylo nasazeno 281 policistů, kteří zjistili více než pět set přestuků. Dvaadvacet šoférů řídilo pod vlivem alkoholu.

Třetí řidič měl pozitivní zkoušku - akce Řídím, piju nealko na Blanensku

vytisknout  e-mailem