Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Konec roku ve znamení zvýšených bezpečnostních opatření

KRAJ – Více policistů v ulicích a v místech s větší koncentrací osob. 

Počínaje posledním listopadovým víkendem se zvýšená bezpečnostní opatření projeví i v rámci celého Královéhradeckého kraje. Více policistů bude nejen v ulicích východočeských měst, ale i v místech, v nichž se koncentruje větší počet lidí. 

Vzhledem k bezpečnostní situaci ve světě se policie více zaměří například na vánoční trhy a na akce, které doprovázejí blížící se svátky a konec roku. 

V České republice stále platí první stupeň ohrožení terorismem a během celého roku jsou nastavena zvýšená bezpečnostní opatření. I přestože v současné době Policie ČR nemá žádné informace, které by směřovaly k přímému ohrožení našeho státu, tak v souvislosti s vánočními svátky bude i v rámci Královéhradeckého kraje provádět adekvátní bezpečnostní opatření, která budou přizpůsobena a plánována vždy podle konkrétní situace a ohlášených akcí. Daná opatření a počty policistů budou přizpůsobena každé konkrétní akci. Součástí našich opatření je i vzájemná komunikace se samosprávou, pořadateli a dalšími participujícími subjekty ohledně příprav a průběhu pořádaných akcí. Vzájemná komunikace je důležitá k výměně podstatných informací a nastavení režimu konkrétní spolupráce v rámci zajištění hladkého průběhu konce roku.

I v letošním roce opět pořadatelům a organizátorům připomínáme, že se mohou v případě potřeby obrátit a využít nonstop linku Policie České republiky zřízenou právě pro potřeby zabezpečení velkých sportovních a kulturních akcí, kde získají veškeré potřebné informace. Telefonní číslo je 800 255 255.

Zároveň policie apeluje na občany, aby nijak neulehčovali práci kapsářům, jejichž aktivita se zvyšuje právě s blížícími se svátky a koncem roku, kdy využívají nepozornosti lidí. Kapsáři jsou aktivnější zejména na místech s větší frekvencí osob, v obchodech, v MHD, na trzích, nádražích či při sportovních nebo kulturních akcích. 

mjr. Bc. Jan Čížkovský
24. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem