Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Konec předávání drog na českobrodském nádraží

KOLÍNSKO – Kriminálka zadržela a poté obvinila distributora pervitinu. 

Kolínští kriminalisté si došlápli na distributora drog, který opakovaně prodával nebo někdy i bezplatně poskytoval pervitin několika osobám, které byly jeho stálými odběrateli.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil proti 39letému muži trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Toho se dopustil tím, že od května roku 2022 do doby zadržení, tj. do 24. listopadu, úmyslně a neoprávněně distribuoval pervitin převážně na vlakovém nádraží v Českém Brodě.

Devětatřicetiletý muž měl při zadržení u sebe 3 uzavíratelné igelitové sáčky s obsahem bílé krystalické látky o celkové hmotnosti do 3 gramů a také zelenohnědou sušinu o celkové hmotnosti okolo 15 gramů. Kromě toho měl u sebe kovovou drtičku a skleněnku.

Za zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí obviněnému v případě odsouzení trest odnětím svobody na dva roky až deset let, neboť byl za drogovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen. Na rozhodnutí soudu o výši trestu si muž vyčkává ve vazební věznici.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
28. listopadu 2022

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem