Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Konec prázdnin na silnicích

Jihočeský kraj – Řidiči, jezděte opatrně! 

Přes veškerá preventivní opatření pořádkové a dopravní policie dochází k dopravním nehodám, mnohdy i tragickým. Bývá tomu tak zvláště v době letních prázdnin, v době dovolených. Za nehodou často stojí nepřiměřená rychlost jízdy, ale v letních horkých dnech i únava a následný mikrospánek. Návrat z dovolené tak nemusí mít vždy šťastný konec.

Poslední, pro řidiče známé kilometry, mohou být někdy i ty poslední. Proto policisté doporučují řidičům, aby nepodceňovali únavu, raději zastavili a odpočinuli si, pravidelně doplňovali tekutiny. Dle odborníků mnohdy zvyšuje unavený řidič nejen rychlost jízdy, ale také agresivitu. Řidiči by měli stále myslet na dodržování zákona, a to především dodržovat povolenou rychlost, být za jízdy připoutáni bezpečnostními pásy a mít v pořádku technický stav svého vozidla. Pamatujte rovněž  na fakt, že stále platí nulová tolerance co se alkoholu za volantem týká! Tudíž se vyvarujte požívání alkoholu před jízdou.

 Dopravní nehodovost od začátku letních prázdnin, tj. od 1. července 2017 do 31. srpna 2017 není rozhodně zanedbatelná!

Tak jako v průběhu celých letních prázdnin, tak i poslední prázdninové dny budou policisté na silnicích dohlížet ve zvýšené míře  na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Stejně tak i první zářijové dny, kdy děti nastupují do školy. Zde budou policisté dohlížet u přechodů pro chodce v blízkosti základních škol na správné přecházení a na bezpečnou jízdu. Řidiči buďte k sobě ohleduplní a dodržujte pravidla silničního provozu!

Šťastný návrat domů Vám všem přejí jihočeští policisté. 

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

1. září  2017

vytisknout  e-mailem