Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kolona se rozpadla hned po startu

RYCHNOVSKO - Zradilo ji bulharské pivo. 

Tři nákladní soupravy projíždějící ve středu ráno po okruhu města Rychnova nad Kněžnou zaujaly místní dopravní policisty. Po kontrole na dalekou pouť vyrazila už jen jedna.

Dopravní policisté zastavili včera ráno v 07:00 tři kamiony s návěsy s bulharskými řidiči, projíždějícími přes kruhovou křižovatku od Javornice směrem na Vamberk. Při běžné silniční kontrole kromě jiného u všech řidičů provedli dechovou zkoušku. S negativním výsledkem se ale dál na cestu mohl vydat pouze jeden řidič. Druhému po výsledku 0,33 promile alkoholu v dechu hlídka další jízdu zakázala a  na místě mu zadržela řidičský průkaz a sepsala oznámení přestupku. Policisté třiapadesátiletému řidiči, který prý v noci vypil tři bulharská piva zn. Astika, uložili kauci ve výši 7.000 korun z důvodu velké vzdálenosti mezi místem přestupku a bydlištěm řidiče a důvodné obavy, že se k přestupkovému řízení nedostane.
Poslednímu z trojice dechová zkouška vykázala hodnotu 1,50 promile alkoholu v dechu. Sedmapadesátiletý řidič uvedl, že bulharských piv vypil ještě o dvě více, tedy pět. I jemu muži zákona na místě další jízdu zakázali a zadrželi řidičský průkaz. Cizinec putoval do cely a již zítra si ve zkráceném řízení vyslechne rozsudek soudu. Za podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až jednoletý nepodmíněný trest, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Alena Kacálková
25. srpna 2016

vytisknout  e-mailem