Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kolo na balkóně ho přilákalo

MOST - Nakonec utekl i s komplici a kolo hodil do křoví; Řidiči měli pozitivní testy na drogy. 

Odložené jízdní kolo na balkóně v prvním patře panelového domu na Litvínovsku přilákalo 26letého muže z Mostu. Ten časně ráno procházel sídlištěm a všiml si horského kola, které měl odcizit. Vylezl na balkón a kolo přehodil do přilehlého křoví. Měl dva komplice, kteří hlídali u domu. Někdo je vyrušil a tak všichni z místa utekli. Muže ve věku 26 let záhy zadržela policejní hlídka v obci a po provedeném šetření mu sdělila podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a krádeže. Mladíkovi, který hlídal, sdělili policisté podezření z provinění krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství. Třetí osobou bylo dítě, které není trestně odpovědné. Kolo bylo krátce po krádeži nalezeno a vráceno zpět jeho majiteli. Dospělý již v minulosti kradl a byl odsouzen. 

Řidička havarovala do křoví
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 22letou ženu z Chomutova. Ta měla již v únoru ve večerní době jet s osobním vozidlem po silnici od Litvínova na Meziboří. Při jízdě nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které lze předvídat a na zasněžené vozovce dostala smyk, vyjela vlevo mimo vozovku a zastavila se o vzrostlé křoví. Na místě nehody policie u ženy provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Řidička  se podrobila odběru krve. Toxikologický rozbor byl s pozitivním výsledkem u obviněné.

Dva řidiči měli pozitivní test na drogy
Policisté o víkendu zastavili na ulici Budovatelů řidiče osobního vozu značky Škoda. Po kontrole dokladů u motoristy provedli test na návykové látky, který byl pozitivní na canabis. Muž z Mělnicka se podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Stejně dopadla i silniční kontrola na sídlišti Liščí vrch. Tam hlídka zkontrolovala motoristu z Mostu, který měl pozitivní test na metamfetamin. I on se po výzvě podrobil odběru krve a od policistů si odnesl záznam o sdělení podezření z přečinu.

nprap. Ludmila Světláková
Most 16. července 2019

vytisknout  e-mailem