Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kolize na Klatovsku

Podíl na nehodách měl alkohol 

Ke dvěma dopravním nehodám, při nichž bylo u řidičů odhaleno požití alkoholických nápojů, došlo na Klatovsku 27. prosince.  
První z nich se odehrála po druhé hodině v noci ve směru od Klatov na Zavlekov. Řidič za volantem vozu značky ŠKODA s dvěma spolujezdci  dostal na zledovatělé vozovce smyk a vyjel do protisměru, kde  čelně narazil do stromu.  Při nehodě došlo k lehkému zranění 21letého řidiče. Řidič však příjezdu záchranné služby, ani policistů nevyčkal. Policisté jej  vypátrali  v místě jeho bydliště. Díky  provedené dechové zkoušce bylo zjištěno, že je pod vlivem alkoholických nápojů. Detekčním přístrojem u něho byla naměřena více jak 1 promile alkoholu.
O několik hodin déle vyjížděli klatovští dopravní  policisté k obci Petrovičky. V devět hodin ráno zde jel  řidič  s nákladním vozidlem značky SCANIA s přívěsem. V době, kdy se míjel s protijedoucím  osobním vozidlem, vjel pravými koly na krajnici a poté i mimo vozovku, přičemž  došlo k poškození plastového odrazníku, krajnice a přívěsu. I u tohoto řidiče bylo zjištěno, že požil před jízdou alkoholické nápoje. Na displeji detekčního přístroje se objevila hodnota nedosahující na jednu promili.
Všechny skutečnosti a okolnosti  popsaných dopravních nehod, které jsou důležité k řádnému a objektivnímu posouzení věci, jsou  nyní  šetřeny   klatovskými dopravními policisty.

nprap. Jana Tomková
28.12.2010

vytisknout  e-mailem