Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kolemjdoucí zabránili krádeži jízdního kola

ZLÍNSKO: Zlodějka skončila v péči záchranářů. 

Operační důstojník vyslal ve středu odpoledne hlídku policistů z obvodního oddělení v Luhačovicích k případu krádeže jízdního kola v centru lázeňského města. Po příjezdu na dané místo policisté uviděli, že lidé obestoupili pravděpodobnou pachatelku a zabránili jí tak v odjezdu na odcizeném jízdním kole. Muži zákona začali zjišťovat, jak se celá událost odehrála.

Na tenisových kurtech v Luhačovicích probíhal individuální tenisový trénink nezletilého chlapce. V jeho průběhu si trenér všiml, že někdo lomcuje s jízdním kolem, kterým chlapec na trénink přijel. Zanedlouho se osobě skutečně podařilo uvolnit kolo, které bylo připevněné k pletivu, nasedla na něj a odjížděla. Trenér začal křičet, ať ji někdo chytí a rozběhl se za ní. Zlodějka právě projížděla po mostě, na němž stáli další lidé. Jeden z nich chtěl ženu na jízdním kole zachytit, ta upadla a utíkala dál. Vzápětí ji však dostihl trenér a společně s ostatními jí zabránil v odchodu a hlídal ji až do příjezdu policistů.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež s dvouletou trestní sazbou. Šestatřicetiletá žena, která má krádež na svědomí, ovšem po události skončila v péči záchranářů, protože se chovala iracionálně, zmateně a nebyla schopná k události nic konkrétního uvést.

        

28. května 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem