Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

„Kolama dolů – učme se přežít“

MS kraj – motocyklisté si připomněli zásady bezpečné jízdy 

V sobotu 8. srpna 2023 se v dopoledních hodinách na náměstí ve Fulneku setkalo několik desítek milovníků motocyklů, aby se společně vydali na téměř sedmdesáti kilometrovou jízdu v rámci preventivního projektu Policie ČR a Asociací center bezpečné jízdy, který nese název „Kolama dolů – učme se přežít“. Účelem tohoto projektu je motocyklistům připomenout zásady bezpečné jízdy a snížit následky a počty jejich dopravních nehod. Sobotní akci počasí přálo a účastníci si tak vyjížďku vedoucí přes Oderské vrchy hezky užili. Po celou dobu je doprovázeli policisté z oddělení silničního dohledu, a to až do cíle, kterým byl polygon Libros v Ostravě. Zde si motocyklisté mohli pro zdokonalení svých řidičských dovedností vyzkoušet pod vedením zkušených instruktorů ovládání svých motocyklů v krizových situacích. Právě nezvládnutí stroje bývá u motocyklistů častou příčinou dopravních nehod. Pro zvýšení bezpečnosti pak účastníci akce dostali od policistů také reflexní šle, aby byli při svých vyjížďkách lépe vidět.

Obdobná akce zmíněného preventivního projektu „Kolama dolů – učme se přežít“ se v  Moravskoslezském kraji uskuteční již tuto sobotu 15. července 2023, kdy milovníci svobody a rychlých strojů vyjedou v 11:00 hodin z parkoviště Na Konečné v Malenovicích. Jejich cílem bude polygon Třinec Steel Ring, kde budou mít otevřené dveře i ostatní motorkáři, jenž se společné jízdy nemohli zúčastnit. Pro případné zájemce společné jízdy je potřeba registrace. Bližší informace k ní naleznete zde.   

Je důležité, aby motocyklisté měli při svých vyjížďkách vždy na paměti pravidla bezpečné jízdy a chránili tak nejen svůj život a zdraví, ale také ostatních účastníků silničního provozu. Jen za první polovinu letošního roku moravskoslezští policisté evidují více jak 80 dopravních nehod motocyklistů, přičemž tři z nich bohužel skončily tragicky.  

Krajské ředitelství Moravskoslezského kraje
por. Mgr. Darina Veselá
oddělení prevence

vytisknout  e-mailem