Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kobra znovu zachránila peníze daňových poplatníků

KRAJ – Kriminalisté dopočítali dvojnásobnou škodu. 

Krajský soud v Hradci Králové pravomocně uzavřel případ podnikatele z Trutnova, který se svým společníkem dlouhodobě v letech 2010 až 2017 posílal část tržeb z podnikání na svůj soukromý účet, a tím zkrátil daň z příjmů a daň z přidané hodnoty o přibližně 6,2 miliónu korun. Na jeho objasnění se přitom výrazným způsobem podílela Daňová Kobra, tedy metoda spolupráce policistů, celníků a pracovníků finanční správy na regionální úrovni.

Poté, co finanční úřad odhalil podnikatelův několikaletý „odklon“ zisků, podnikatel podal dodatečná daňová přiznání a uhradil přibližně 3,2 miliónů korun. Královéhradečtí policisté z odboru hospodářské kriminality, kteří dostali případ na stůl, při vyšetřování postupovali metodou Kobra. Zjistili, že podnikatel krátil daně mnohem déle, než odhalil správce daně, a způsobená škoda je vlastně dvojnásobná. Zbývající část dlužných peněz policie zajistila na majetku podnikatele.

Krajský soud v tomto případě zohlednil spolupráci obou pachatelů na objasnění celého rozsahu trestné činnosti i částečnou dobrovolnou úhradu způsobené škody. Oběma odsouzeným podnikatelům uložil podmíněné tresty odnětí svobody doplněné peněžitým trestem v celkové výši 2,2 miliónu korun.

Nutno konstatovat, že v tomto případu projekt Daňová Kobra opět bezezbytku naplnil svoji úlohu zachránit daňové příjmy státu a pachatele předat k potrestání.

por. Mgr. Eva Prachařová
16. 10. 2019 v 14. 45 hodin

vytisknout  e-mailem