Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Klukovina je může stát až rok svobody

Pokreslit vagóny metra vnímali jako velice vtipnou zábavu. Teď po nich pátrají policisté. 

V pozdních večerních hodinách osmadvacátého září přijeli do stanice metra Zličín čtyři mladíci. Ti sotva vystoupili ze soupravy, chopili se fixů a začali kreslit po oknech a dveřích jednotlivých vagónů nesmyslné nápisy. Jeden z hledaných s tímto „uměním“ nepřestal ani ve chvíli, kdy se souprava pohnula k odjezdu ze stanice.

Policisté místního oddělení Zličín, kteří případ prošetřují, následně zjistili, že stejným způsobem mladíci „zkrášlili“ během jízdy i interiér jednoho z vagónů soupravy. Tímto jednáním povedený kvartet způsobil Dopravnímu podniku hlavního města Prahy škodu v řádu několik tisíc korun.

Policisté proto tuto událost prošetřují pro podezření z trestného činu poškození cizí věci – sprejerství. Při tomto deliktu je podstatné, že stíhán pro tento trestný čin může být i ten, kdo svým jednáním nezpůsobí škodu žádnou.

Mladíky při jejich počínání sice zachytilo hned několik bezpečnostních kamer, nicméně i tak se policistům nedaří je ztotožnit.

Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc při pátrání na širokou veřejnost. Pokud kdokoli mladíky na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jejich totožnost, potažmo místo jejich pobytu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 2. 11. 2017

Odkazy do noveho okna

1 hledaní mladíci 1

1 hledaní mladíci 1 

Detailní náhled

2 hledaní mladíci 2

2 hledaní mladíci 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem