Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kluci nalezli munici

DĚČÍN - Kluci nalezli munici; Vyhrožoval a potýká se se zákonem; Vykázán; Krádež parapetu objasněna 

Včera před jednou hodinou odpolední našli dva kluci v potoce ve Šluknově zrezivělý předmět válcového tvaru se špičkou s křidélky na konci. Nález odnesli k telefonní budce a zavolali policisty. Na místo vyjeli policisté z Varnsdorfu, z místního obvodního oddělení a psovod pro oblast Rumburku. Pak byla provedena evakuace deseti osob z nejbližších objektů a následně byl přivolán i pyrotechnik. Ten určil, že se jedná o dělostřeleckou minu z druhé světové války. Vzhledem k tomu, že měla špatný zapalovač a nebylo možné ji převézt, byla munice o čtyři hodiny později odpálena v bezpečném prostoru v neobydlené části obce. Na akci se kromě zmíněných podílelo i šestnáct hasičů a jeden strážník.
 
 
Vyhrožoval a potýká se se zákonem
 
Trestní stíhání pro nebezpečné vyhrožování zahájili rumburští kriminalisté proti devatenáctiletému mladíkovi. Ten měl koncem minulého týdne s nůžkami v rukou ve Šluknově vyhrožovat zabitím své přítelkyni a jejímu synovi. Ženu pak fyzicky napadl a utekl. Nyní mu za to hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Vykázán
 
Své družce a její dceři měl v sobotu odpoledne vyhrožovat usmrcením šestadvacetiletý muž v podnapilém stavu. Při tom se také dožadoval finančního obnosu. Vzhledem k tomu, že se jedná o opakovanou činnost, provedli policisté z obvodního oddělení jeho vykázání.
 
 
Krádež parapetu objasněna
 
Podezření z přečinu krádeže sdělili policisté z obvodního oddělení Varnsdorf pětadvacetiletému mladému muži. Ten v polovině tohoto měsíce strhal a odcizil z jedné budovy měděné parapety a svod a tím způsobil škodu za zhruba deset tisíc korun. Kdyby barevný kov nechal na pokoji, nehrozily by mu teď dva roky odnětí svobody.
 
 
 
28.3.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem