Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kladenské seniorky na besedě s policií

KLADENSKO – Zájem o besedu v rámci projektu Kladno seniorům projevily ženy. 

Policistka z oddělení tisku a prevence Kladno zavítala na besedu mezi seniory do kongresové místnosti Hotelu Sletiště v Kladně na téma obezřetný senior. Besedu zorganizovala agentura Sun Drive Communication s.r.o. s projektem Senior pas ve spolupráci s koordinátorkou místního projektu Kladno seniorům.

Beseda s preventivním zaměřením se uskutečnila v pondělí 17. října 2022 . V rámci besedy bylo přednášeno několik aktuálních témat, a to : bezpečně doma, bezpečně venku, bezpečně na internetu a bezpečně v dopravě. Policistka v rámci besedy seznámila přítomné seniory i s příklady z policejní dlouholeté praxe a trestné činnosti páchané na seniorech s vysvětlením jednotlivých aspektů, proč k této trestné činnosti dochází, v jakých lokalitách a proč zrovna na seniorech. Besedy se zúčastnily z projektu Kladno seniorům pouze ženy, které se skvěle a aktivně zapojovaly do diskuze. Ke každému tématu byly seniorkám prezentovány rady a tipy k obezřetnosti.  Příklady trestné činnosti z praxe s propojením místní a osobní znalosti lokalit, společně s konkrétním preventivními radami vyvolalo v seniorkách zájem o další podobné besedy.

Na závěr besedy byly předány přítomným seniorkám od policie křížovky pro seniory s preventivními radami pro každodenní život a CD Hudba hradní stráže a Policie ČR s Vánočními koledami.

Po této besedě, kde byl vidět zájem seniorů, o prohlubování znalostí na úseku prevence, bude navázána bližší spolupráce mezi policií, oddělením tisku a prevence v Kladně s koordinátorkou projektu Kladno seniorům.

nprap. Monika Pragerová
preventistka
19. října 2022

Odkazy do noveho okna

seniorky

seniorky 

Detailní náhled

seniorky

seniorky 

Detailní náhled

seniorky

seniorky 

Detailní náhled

seniorky

seniorky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem