Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kempující – POZOR!

Český Krumlov – Zloději řádili v kempech na Českokrumlovsku. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Všichni kempující by si měli uvědomit, že ochrana majetku je v první řadě jejich vlastní zájem. Nechat peněženky, klíče od vozidel, fotoaparáty a jiné drahé věci v nezajištěných chatkách či stanech je holý nerozum. Zloděj pak jen přijde, vezme si, co se mu líbí a v klidu s věcmi odejde.
 
Přesně tohoto scénáře se drželi dva nedělní zloději…  
 
Nejprve krátce po půlnoci vnikl zloděj do nezajištěné chatky v kempu na Větřínsku. Z chatky odcizil batoh, ve kterém byly uloženy dva mobilní telefony, osobní doklady, finanční hotovost tisíc korun, pláštěnka, oblečení a pouzdro na nůž, čímž vznikla poškozené mladé ženě z Prahy škoda v celkové výši 21 400 Kč.
 
Podobně postupoval také zloděj na Hornoplánsku. V neděli ráno vstoupil bez použití násilí odemčenými dveřmi do rekreační chatky, kde ze stolu odcizil látkovou brašnu s fotoaparátem, se dvěma clonami, dvěma objektivy a polarizačním filtrem. Dále odcizil ošacení včetně černé kožené peněženky, která byla položena na kufrech od motorky. V této peněžence byla finanční hotovost v celkové výši nejméně 5 500 Kč a osobní doklady. Z kliky dveří pak zloděj odnesl modrou svítilnu.
Ošacení bylo nakonec poškozeným nelezeno v blízkosti chaty, kde ležela i peněženka, ze které zloděj odcizil pouze veškerou finanční hotovost. Doklady a ostatní věci v ní ponechal. Přesto zloděj způsobil poškozenému muži z Kladna celkovou škodu ve výši nejméně 29 000 Kč.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)             
14. června 2010

 

vytisknout  e-mailem