Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Když turista není turista

Trojici si otypoval jako cizince ze zahraničí. Teď bude mít možná až pět let na přemýšlení, kde udělal chybu. 

Včera večer potkal čtyřiačtyřicetiletý, anglicky hovořící muž na Malém náměstí v Praze 1 trojici mladých lidí. Z nějakého důvodu nabyl dojmu, že se jedná o cizince, kteří přijeli do metropole za zábavou, a tudíž jde o jeho potenciální klienty. Muž byl totiž pokoutný obchodník s marihuanou.

Na základě shora popsaného tedy tento „obchodník“ oslovil trojici osob, dva mladíky a dívku, kterým se jal nabízet „trávu“. Dokonce byl na „turisty“ tak hodný, že jim chtěl, při zakoupení většího množství, dát slevu.

S vidinou zisku doslova odtáhl klienty pod nedaleké podloubí, kde jednomu z oslovených vtiskl do dlaně dva balíčky se sušinou. Nechám na fantazii každého, jak byl asi „obchodník“ překvapen, když na místo peněz vytáhl mladík z kapsy průkaz kriminalisty, což učinili i jeho dva souputníci.

Jak se totiž ukázalo, trojice turistů byla ve skutečnosti trojice kriminalistů z oddělení drog a z kapsa týmu prvního policejního obvodu.

Pak už šlo vše téměř ráz na ráz. Téměř proto, že kriminalisté sice dotyčného vyzvali jménem zákona, vůči dotyčnému dokonce použili zákonných výzev, avšak ten i přes to vše měl tendenci utéct. To mu samozřejmě nevyšlo. Jen se dočkal toho, že proti němu kriminalisté použili donucovacích prostředků.

Nakonec skončil čtyřiačtyřicetiletý muž na policejní služebně pro podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento trestný čin mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 8. 2018

vytisknout  e-mailem