Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Kdo se vloupal do plaveckého bazénu? To policisté zjišťují.

PŘÍBRAM - Po neznámém muži zůstaly poškozené dvoje dveře a automat na nápoje. 

Policisté již vědí, kdo se nad ránem 27. ledna 2023 vloupal do plaveckého bazénu na Příbramsku. Šestý den po provedeném vloupání zadrželi a předvedli policisté na služebnu 35letého muže z Příbrami, ještě coby podezřelého, k němuž směřovaly důkazy a indicie zjištěné šetřením. Sám muž se policistům k činu také doznal. Ti mu následně ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření z trestných činů krádež a poškození cizí věci, vše spáchané ve stadiu pokusu.

Událost se stala po čtvrté hodině ráno 27. ledna 2023. Muž, který se do objektu bazénu vloupal, vykopl dveře, přes které se dostal do vestibulu aquaparku, a poté se stal terčem jeho zájmu automat na nápoje a potraviny. Ten poškodil, ale žádné zboží se mu z něho nepodařilo odcizit. Pak ještě poškodil další dveře, které vedly do vstupní haly bazénu. Ani zde se mu nepodařilo nic odcizit a následně utekl. A důvod, proč se do bazénu vloupal? Nechtěl nic ukrást, ani poškodit. Uvnitř se chtěl pouze ohřát, neboť mu byla zima . . .

"Ohřátí", při němž poničil majetek ve výši 45 tisíc korun, ho může stát až dva roky ztráty svobody.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
7. února 2023

________________________________________________________________________________________________________________

Příbramští policisté zjišťují, kdo se vloupal do plaveckého bazénu v Příbrami. Informaci o násilném vniknutí do objektu přijali na linku tísňového volání 158 v 04:45 hodin od strážníků Městské policie.

Na místo přijela policejní hlídka, která provedla ohledání místa vloupání. Při něm policisté zjistili, že dopousud neznámá osoba, která se do objektu vloupala, poškodila dvoje dveře vedoucí do plaveckého bazénu a rovněž byl poškozen automat na prodej nápojů. Předběžná škoda byla odhadnuta na necelých dvacet tisíc korun.

Kriminalisté na místě zajistili několik stop, které budou podrobeny znaleckému zkoumání. V této souvislosti budou rovněž činit další opatření a šetření k objasnění skutku a odhalení pachatele. Pomoci mohou i případní svědci a kontaktovat linku 158.

Celou záležitost policisté řeší pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci. V případě, že se jim podaří zjistit totožnost osoby, která se do plaveckého bazénu vloupala, hrozí ji obvinění z těchto dvou trestných činů a následně před soudem až dvouletý trest odnětí svobody.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
27. ledna 2023

vytisknout  e-mailem