Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kdo okradl nemocnou ženu?

Vážně nemocná žena omdlévala při cestě domů. Při tom jí někdo okradl o platební kartu, ze které jí utratil tisíce korun. 

Od konce dubna prošetřují kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu případ, při kterém neznámý pachatel okradl epileptičku.
 
Ta cestovala konkrétně čtyřiadvacátého dubna dopoledne tramvají ze zastávky Kotlářka do zastávky Slánská. Už při cestě hromadným prostředkem začala žena opakovaně omdlévat, nicméně i tak se snažila dojet domů. To se jí málem podařilo, avšak kousek od svého bytu, na chodbě panelového domu ztratila vědomí zcela. Proto následně skončila na několik dní hospitalizována v nemocnici.
 
Této, pro ženu velice tíživé situace zneužil neznámý pachatel, který jí ukradl látkový batoh, ve kterém měla poškozená osobní doklady, včetně platební karty.
Prošetřováním kriminalisté zjistili, že odcizenou platební kartu použil neznámý pachatele na mnoha místech metropole ke koupi různých drobností. Při tom vždy nakupoval zboží pouze do takové hodnoty, aby mohl použít bezkontaktní platební kartu bez nutnosti zadat PIN kód.
 
Kriminalisté do této doby zadokumentovali celkem sedmadvacet takových nákupů, při kterých neznámý pachatel utratil z účtu poškozené částku dosahující téměř deseti tisíc korun.
 
Při jednom takovém nákupu zachytila bezpečnostní kamera pro kriminalisty zatím neznámou ženu, po jejíž totožnosti detektivové pátrají. O té netvrdíme, že je pachatelkou krádeže samotné, nicméně by mohla kriminalistům objasnit podstatné skutečnosti celého případu.
 
Proto z tohoto místa prosíme každého, kdo ženu na záběrech poznává a zná její totožnost, potažmo místo pobytu, nechť tyto velice důležité indicie předá kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.
 
Celou událost kriminalisté prošetřují pro trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za ty hrozí případnému pachateli trest odnětí svobody a na dva roky.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 7. 7. 2015
Odkazy do noveho okna

s kradenou kartou při nákupu (2)

s kradenou kartou při nákupu (2) 

Detailní náhled

s kradenou kartou při nákupu (3)

s kradenou kartou při nákupu (3) 

Detailní náhled

s kradenou kartou při nákupu (4)

s kradenou kartou při nákupu (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem