Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kdo nejel podle předpisů, zaplakal

NÁCHODSKO – Bezpečnost jízdy kontrolovaly hlídky i motocykl. 

Práce na opravách silnic Královéhradeckého kraje i mimo velkou rekonstrukci na třiatřicítce v Náchodě připravují pro řidiče rébusy v podobě objízdných tras a zákazů. Měli by proto počítat s větší časovou rezervou na dojetí do cíle, aby nemuseli zbytečně spěchat a porušovat přitom dopravní předpisy. Hrozí jim totiž nejen pokuta, ale tito nezodpovědní řidiči zvyšují nebezpečí dopravní nehody. Spěch, stres a nepozornost není za volantem dobrým rádcem. Na prověrku motoristů připravili policisté z Dopravního inspektorátu Náchod dvoudenní dopravně bezpečnostní akci. Ve dnech 20. a 21. 6 2017 vyrazily do terénu hlídky a střídaly pevná i pohyblivá stanoviště, aby stihly zkontrolovat co nejvíc problémových úseků. S pohyblivou kontrolou jim vydatně pomáhal i policejní motocykl.

Za oba dny 21 policistů dopravní služby zkontrolovalo 81 řidičů osobních i nákladních vozidel. Polovina z nich měla vše v pořádku, ale druhá polovina nikoli. Policisté zjistili 43 dopravních přestupků, 41 jich vyřídili na místě blokovými pokutami v celkové hodnotě 13.600 korun, 2 přestupky závažnějšího rázu postoupili do správního řízení. V jednom případě porušil předpisy cyklista. Pozitivním zjištěním bylo, že žádný z kontrolovaných řidičů neseděl za volantem pod vlivem alkoholu ani návykových látek. Tradičně nejvyšší počet přestupků nasbírali řidiči, kteří porušili nevyšší povolenou rychlost, za tento přestupek policisté uložili 19 sankcí. Čtyřikrát pokutovali muži zákona za nevyhovující technický stav vozidla, jednou za jízdu bez bezpečnostních pásů. Jedenkrát zjistili u řidiče kamionu nedodržení sociálních předpisů a jednomu z cizinců za volantem uložili za překročení rychlosti kauci ve výši 5.000 korun. Zbývající porušení předpisů do celkového počtu 43 pak vyplnila jízda pro silnicích, kterými řidiči tranzitní dopravy zkracovali objízdné trasy, a nedbali zákazových značek.

Na závěr jen zbývá dodat, že nyní se policisté připravují na prázdninový provoz. Kontroly na hlavním tahu, stejně tak jako na okolních objízdných trasách i přiléhajících silnicích tedy v žádném případě nepoleví.

por. Mgr. Eva Prachařová
23. 6. 2017 v 8:30

Odkazy do noveho okna

Dopravní kontrola řidičů

motohlídka 

Detailní náhled

Dopravní kontrola řidičů

motohlídka 

Detailní náhled

Dopravní kontrola řidičů

motohlídka 

Detailní náhled

Dopravní kontrola řidičů

motohlídka 

Detailní náhled

Dopravní kontrola řidičů

motohlídka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem