Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kdo je vidět, pohybuje se bezpečněji.

NÁCHODSKO - Policisté se zapojili do celostátní akce. 

Během měsíce listopadu policisté na Náchodsku celkem 3x vyrazili na speciální celorepublikovou dopravně bezpečnostní akci, jejímž tématem byla viditelnost nejvíce zranitelných účastníků silničního provozu, tj. cyklistů a chodců. Muži zákona zjišťovali, zda tito

reflexy- za šeraFoto/Policie ČR

účastníci za snížené vidtelnosti řádně užívají osvětlení a reflexních bezpečnostích prvků.Tři pátky po sobě, tedy 11., 18. a 25. listopadu 2016 dopravní hlídky vyjely v časných ranních a posléze v pozdních odpoledních, či spíše večerních hodinách na kontrolu. Policisté se zaměřili na místa s horší vidtelností, například na silnici z Jaroměře směrem na Velichovky a Trutnov, výjezd z Náchoda směrem na Hronov, nebo na silnice v okolí Červeného Kostelce a Police nad Metují. Ne každý cyklista, stejně tak i chodec, si ale vidtelnost vyložil správně.

 

Cyklisté ponejvíce hřešili špatným osvětlením, které nebylo dostatečně vidět, a chybějícími odrazkami na důležitých částech jízdního kola. A co se týkalo jejich oblečení, také tam měli ve vidtelnosti rezervy, stejně tak jako kontrolovaní chodci.  I když reflexní oblečení pro cyklisty zatím uzákoněno není, přesto by těm z nich, kteří byli v tmavém oblečení, k větší bezpečnosti rozhodně prospělo. Vidět pro ostatní účastníky silničního provozu nebyli příliš ani chodci, i když někteří z nich reflexní prvky měli, neužívali je správně. Policisté proto po řádné kontrole ještě věnovali kontrolovaným reflexní pásky a vestičky a poučili je o jejich správném užívání.

por. Mgr. Eva Prachařová
5. 12. 2016  v 11. 00 hodin

 

vytisknout  e-mailem