Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kde může být senior?

Šestaosmdesátiletého muže postrádají jeho známí. Kriminalistům se ho zatím také nepodařilo vypátrat. Pomůžete? 

Pohřešovaného viděli jeho známí naposledy na konci května letošního roku. Poté s ním ještě o několik dní později telefonovali, což je poslední kontakt s šestaosmdesátiletým seniorem. Avšak jeho úplné zmizení zjistili jeho známí teprve v polovině června, když ho chtěli navštívit v jeho bydlišti.

Tehdy se ukázalo, že pohřešovaný se doma nenachází. Navíc byl byt řádně uzamčen a nic nenasvědčovalo čemukoli mimořádnému. Určitou podivností je, že hledaný muž nechal doma svůj mobilní telefon, osobní doklady a i finanční hotovost. Kde ale dotyčného hledat?

Z prošetřování totiž vyplynulo, že postarší muž nemá v České republice žádné známé, vyjma těch, kteří oznámili jeho pohřešování. Stejně tak nemá žádná oblíbená místa, která by s určitou pravidelností navštěvoval, nebo kam by se s oblibou vracel. Jediným blízkým příbuzným je jeho syn, který ale žije dlouhodobě v zahraničí a s otcem není v žádném kontaktu.

Pohřešovaný by měl pravidelně užívat léky, nicméně se nepodařilo zjistit, zdali je měl při odchodu z domova u sebe. Určitým ohrožením seniora by mohla být jednak před lety diagnostikovaná, ale zatím neřešená vada srdce a také počínající stařecká demence, pro kterou bývá občas dezorientovaný.

Jak je ze shora popsaného zřejmé, kriminalistům se zatím seniora vypátrat nepodařilo, a proto nyní prosí o pomoc širokou veřejnost. Pokud byste kdokoli věděl, kde se senior zdržuje či pohybuje, předejte prosím tyto informace kriminalistům čtvrtého policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 16. 6. 2017

vytisknout  e-mailem