Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kávu si nedal, zajímaly ho peníze - poznáte muže na kamerách? Volejte linku 158.

NYMBURK - Bezpečnostní kamery zachytily muže, který měl z kavárny a z papírnictví, odcizit peníze. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro krádež. 

Nymburští policisté hledají muže, který v srpnu letošního roku navštívil kavárnu v Lysé nad Labem nikoliv za účelem posezení, ale z jiných důvodů. Po vstupu do provozovny ho zajímal prostor pro zaměstnance, konkrétně šatna, kam také okamžitě zamířil. Do ní vstoupil, aniž by si obsluhující, která se věnovala hostům kavárny, měla šanci čehokoliv všimnout. Neznámý muž pak následně prohledal šatní skříňku a odcházel s šesti tisíci korunami, které byly v obálce. 

To ale nebyl jediný "počin", který by měl mít na svědomí. Téhož dne, ani ne dvacet minut po první krádeži, navštívil za stejným účelem prodejnu papírnictví na Náměstí B. Hrozného. Opět využil zaneprázdněnosti obsluhy, šel rovnou k pokladně a z ní si vzal dvou set, pěti set a tisícikorunové bankovky - celkem čtrnáct tisíc korun.

Policisté již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádeže. Vzhledem k tomu, že dosavadní šetření zatím nevedla ke ztotožnění konkrétní osoby, která by měla mít krádeže peněz na svědomí, žádáme o pomoc a spolupráci i občany. Pokud někdo pozná muže - jak v bílé bundě, tak i svědka - muže v červené vestě, které zachytila bezpečnostní kamera a ví, kde se zdržují, ať kontaktují policisty na lince 158.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
15. listopadu 2021

 

vytisknout  e-mailem