Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kauza Metyl - zajištění 600 tisíc korun

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) v uplynulých dnech zajistili z bankovního účtu, jako výnos z trestné činnosti, částku 599 tisíc korun, která by podle našich závěrů měla souviset s kauzou METYL.  

Na základě oznámení Finančně analytického útvaru Ministerstva financí kriminalisté ÚOKFK SKPV zjistili, že v září 2012 měl jeden z obviněných mužů v kauze METYL nechat založit ukrajinskou státní příslušnici dva bankovní účty (běžný a spořící). Jako disponent k  účtům se však měl nechat zapsat právě on. Tento muž měl navíc vše v bance vyřizovat, kdy jako e-mailové spojení uvedl svoji mailovou adresu. V následujících dnech měl prostřednictvím vydané debetní karty vložit na běžný účet celkem 599 tisíc korun (ve čtyřech vkladech), kdy tato částka byla následně převedena na spořící účet.
 
V této věci jsou naším útvarem zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti. Spisový materiál bude předán kriminalistům Krajského ředitelství policie Zlínského kraje, kteří výše uvedeného muže stíhají pro trestný čin obecného ohrožení.
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
11. října 2012

vytisknout  e-mailem