Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kartu prý našel u popelnice

MOST - Poslal s ní kamaráda, aby mu koupil cigarety; Kapsáři uspěli; Řidiči překračují rychlost. 

V baru a restauraci přišli o peněženky
Krádeže peněženek ohlásili o víkendu muž z Litvínova a žena z Mostu. Mostečanka přišla o peněženku v jedné mostecké restauraci, kde si nechala volně odloženou kabelku. Zatímco tančila a pohybovala se v objektu, neznámý nenechavec se činil a využil k obohacení se  nestřeženého okamžiku. Žena přišla o poměrně vysokou finanční částku. Krádeží na osobě se zabývá mostecká policie.

O své peníze přišel i postarší muž z Litvínova. Ten navštívil jednu hernu v Litvínově, kde zřejmě u herního automatu mu kdosi nepozorovaně z kapsy oděvu odcizil portmonku s finanční hotovostí. I on přišel o pár tisíc korun. Případ krádeže na osobě vyšetřují litvínovští policisté.

Měl cizí platební kartu a poslal s ní kamaráda nakupovat
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 27letého muže z Mostu. Ten měl údajně nalézt u popelnic u jednoho restauračního zařízení v Mostě cizí platební kartu. Tu si měl ponechat a poté předat svému známému, kterého požádal, aby mu koupil v obchodě cigarety. Druhý muž však při nákupu neuspěl. Policisté nového držitele karty vypátrali, platební kartu zajistili a zahájili stíhání 27letého Mostečana, kterého vyšetřují na svobodě.

Řidiči nedodržují předepsanou rychlost
V okrese Most proběhla krajská dopravní akce. Ta byla mimo jiné zaměřena i na kontroly dodržování zákazu řízení pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. Hlídky byly na silnicích I. třídy i na komunikacích v obcích. Policisté během akcí ve dne i v noci zastavili a zkontrolovali 49 motorových vozidel a odhalili 31 přestupků v dopravě. Za 23 z nich udělili muži zákona řidičům pokuty ve výši 15 700 korun. Osm přestupků bude oznámeno do správního řízení obecním úřadům. Celkem 18 řidičů překročilo stanovenou rychlost, tři osoby nebyly připoutané bezpečnostními pásy a v jednom případě nebyl použitý zádržný systém. U dvou vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav a jeden motorista měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.

Most 17. dubna 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem