Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kartářka seniorovi slibovala výhru 95 milionů

KRÁLOVÉHRADECKO - Za výklad karet zaplatil 760 tisíc korun 

Těžko uvěřitelný příběh, kterým se zabývají zdejší policisté, je smutným dokladem toho, kam až může člověka zavést jeho důvěřivost, chcete-li: naivita. Na Obvodní oddělení policie III v Hradci Králové se v červnu obrátil 92 letý místní senior s prosbou o pomoc. Prý se stal pravděpodobně obětí kartářky z Hradce Králové, která mu slíbila vyhrát hlavní výhru ve sportce ve výši 95 milionů korun. Za to jí dobrovolně v průběhu pěti měsíců (od ledna do května 2016) postupně předal finanční hotovost ve výši přes 760 tisíc korun. Senior překvapeným policistů jedním dechem dále řekl, že sám peníze nepotřeboval. Chtěl prý pomoci rodině a ostatním lidem. Třiapadesátiletou ženu  tento týden policisté obvinili ze zločinu podvodu, za což ji hrozí až 8 letý pobyt za mřížemi.

Následoval popis, jak výklad karet probíhal.  Kartářka podle výše předpokládané výhry obalovala karty bankovkami a čarovala výherní čísla, která měla být při následném slosování tažena. Opakovaně vložené peníze prý zvyšovaly šanci na další výhru. Senior uvedl, že u rituálu bylo podmínkou, že se uskuteční o půlnoci. Protože žena poškozenému slibovala navrácení vkladu, sepsal s ní prý smlouvu o půjčce. Dohodli se, že pokud muž při slosování nevyhraje, přidá vždy další peníze k ostatním bankovkám, aby se zvýšila šance na další výhru. V případě výhry pak dostane kartářka poměrnou část jako odměnu. Jednou se prý stalo, že muž neměl požadovanou finanční hotovost, proto u kartářky zaplatil zlatými náušnicemi v hodnotě 3 tisíce korun. Jindy dal zase do zástavy své housle, za které mu bylo vyplaceno 80 tisíc korun, které rovněž odevzdal kartářce.

Senior si policistům posteskl, že za celou dobu takřka nic nevyhrál. I když si několikrát „uhodnutá čísla“ vsadil, maximálně se jednalo o výhry do 50 korun. Proto se rozhodl „spolupráci“  s kartářkou v červnu ukončit a písemně ji vyzval k navrácení peněz. Dostalo se mu však odpovědi, že žena žádné peníze nemá, neboť prý shořely při rituálu.

Podezřelá není policistům neznámá. Již v minulosti se opakovaně dopouštěla podvodného jednání, za což byla i trestána. V době, kdy se dopouštěla výše uvedeného jednání, byla dokonce v podmínce za podvod. V polovině září t.r. si od policistů z Obvodního oddělení I v Hradci Králové navíc vyslechla také sdělení podezření z ohrožování výchovy dítěte s trestní sazbou až na 2 léta. Podle zjištění ohrožovala rozumový a mravní vývoj svého 15letého syna, kterého neposílala do školy nebo jeho záškoláctví kryla a omlouvala. Chlapec tak od března do června 2016 zameškal celkem 195 vyučovacích hodin.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 14. 10. 2016 v 12:10

vytisknout  e-mailem