Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE: Karlův most se stal terčem vandalů

Policisté pátrají po dvojici mladíků, která posprejovala českou národní památku.  

Policisté z místního oddělení Bartolomějská ve středu vyjížděli k případu poškození Karlova mostu. Z toho je podezřelá prozatím neznámá dvojice mladíků, která ho ve středu okolo třetí hodiny ráno postříkala barevným sprejem. Policisté na místě poškození zadokumentovali a zajistili kamerové záznamy, které zachytily jak samotné jednání, tak i podobu podezřelých.

V této souvislosti se proto obracíme na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k totožnosti, pohybu, či pobytu vandalů přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo na kterékoliv policejní služebně. V rámci prošetřování již kriminalisté zjistili, že by se mělo jednat o francouzsky hovořící mladíky. Svou pozornost by tedy mohli zbystřit zejména zaměstnanci hotelů, neboť se s největší pravděpodobností jedná o turisty.

Policisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Pachatelům by v případě dopadení a odsouzení za normálních okolností hrozil trest odnětí svobody až na jeden rok, ale vzhledem k tomu, že poškodili právě národní památku, hrozí jim nyní až roky tři.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

por. Bc. Iveta Martínková – 26. 2.2016

AKTUALIZACE: Policistům z místního oddělení Bartolomějská se díky usilovné práci na tomto případu podařilo okruh podezřelých zúžit na dvě konkrétní osoby žijící ve Francii. Vzhledem k tomu, že mladíci krátce po činu odcestovali právě do Francie, celý případ si proto následně převzali kriminalisté, kteří již své zahraniční kolegy požádali o spolupráci cestou právní pomoci. Spolupráce s francouzskými policisty je však na samém prvopočátku a je otázkou, kdy se pražští kriminalisté dočkají konkrétních výsledků.

por. Bc. Iveta Martínková - 6. 4. 2016

vytisknout  e-mailem