Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Karamboly na lounských silnicích

LOUNY – Vyhasl jeden život. 

Přehled dopravní nehodovosti od 3. 12. do 9. 12. 2018
V průběhu minulého týdne se na lounských silnicích stalo 30 dopravních nehod. Bohužel při nich vyhasl jeden život. Lehce zraněno bylo 15 osob. Celková škoda byla vyčíslena na 1 419 000 korun. Policisté zjistili přítomnost alkoholu v těle jednoho řidiče. Nejčastěji řidiči bourali kvůli nesprávnému způsobu jízdy, celkem ve 14 případech. Nepřiměřenou rychlostí jelo před nárazem 8 vozidel. Zvěř byla na vině 5krát a 3krát nedání přednosti v jízdě.
O víkendu se přihodilo 8 dopravních nehod. I přes nízký počet kolizí byly následky fatální. V sobotu 8. prosince došlo u Žatce ke střetu osobního vozidla a autobusu. Následkům nárazu bohužel podlehla mladá řidička osobního vozila. Spolujezdkyně byla se zraněním transportována do nemocnice. V autobuse se nacházeli 3 cestující a řidič. Lehké zranění utrpěli dva cestující. Tento nešťastný případ zaokrouhlil statistická čísla. Od začátku roku už na lounských silnicích zemřelo 10 osob.
Při víkendových karambolech došlo celkem k 5 lehkým zraněním. Škoda se vyšplhala na 334 tisíc korun. Nejčastější důvod nehod byl způsob jízdy, celkem 4krát. Rychlost byla na vině 2krát. Nedání přednosti v jízdě a střet se zvěří byl na vině vždy 1krát.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
11. prosince 2018
 

vytisknout  e-mailem