Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kapsáři už ladí formu?

NÁCHODSKO – Peněženka zmizela při nákupu. 

peněženka nahoře v kabelceIlustrační foto/Policie ČR
O tom, že zloději, kteří se zaměřují na peněženky a další cennosti z tašek a kabelek, stále číhají na naši nepozornost, už bylo napsáno dost. Bohužel ne všichni se radami, jak co nejúčinněji jejich krádežím zamezit, řídí. Jak je snadné o svoji peněženku přijít, po středečním nákupu 16. 11. 2016 už ví také zákaznice z Jaroměře.  V předvánočním období pak zcela určitě přibydou i další.

Žena, která se vydala na nákup do jednoho z obchodních domů v Jaroměři, sama policistům přiznala, že svoji kabelku neměla stále pod dohledem. Zákaznice si ji pověsila na nákupní vozík, a ani nezapnula na kabelce zip. Jaké bylo její překvapení, když přibližně po dvacetiminutovém pohybu mezi regály u pokladny zjistila, že nákup nemá čím zaplatit, protože peněženka v kabelce chybí. Žena tím přišla nejen o finanční hotovost 2.100 korun, ale také o kreditní kartu, stravenky a další obsah peněženky jako slevové karty apod. Zloděj či zlodějka samozřejmě na místě nečekali, naopak, s lupem zmizeli určitě už dávno předtím, než zákaznice na chybějící peněženku přišla.

Před nastávajícím vánočním obdobím proto opět policisté připomínají, aby si lidé své peněženky a cennosti dobře hlídali. Jejich vlastnictví je ohroženo zejména v obchodech, nebo tam, kde je více lidí a nastane tlačenice. Nedávejte zbytečně na vánoční dárky zlodějům, mnohdy stačí Vaši kabelku či tašku jen zapnout a dobře hlídat.

por. Mgr. Eva Prachařová
18. 11.  2016 v 14:00

vytisknout  e-mailem