Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kápli na odcizené auto

DĚČÍN - Po ohledání uvnitř nalezli i drogy. 

V autě našli drogy

ČESKÁ KAMENICE – Na sklonku loňského října českokameničtí policisté objevili v Máchově ulici vozidlo Audi A8, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Na základě šetření v okolí místa nálezu a uvnitř vozidla vyšlo najevo, že uvnitř vozu se nacházejí plastové sáčky se žlutobílou krystalickou látkou. Nález byl odeslán k obornému zkoumání, vlivem kterého bylo zjištěno, že se jedná o návykovou látku pervitin. V průběhu následujících týdnů policisté na případu pracovali s ohledem na přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Prověřováním zjištěných skutečností byli nasměrováni k jednatřicetiletému muži z Českokamenicka, který odmítl vypovídat. Policejní vyšetřovatel se jej rozhodl šestnáctého února letošního roku stíhat. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. V sázce je až pětiletý pobyt za mřížemi a peněžitý trest.

Škrábance po autě

VARNSDORF – Místní policisté od sedmého ledna letošního roku řešili případ poškrábaného laku odstaveného vozidla. Majitel osobního automobilu se obrátil na místní strážce zákona ve chvíli, kdy zjistil, že má poškrábaný lak auta. Vůz nechal odstavený na pozemní komunikaci u domu. Oprava jej vyjde nejméně na pět tisíc českých korun. Na základě provedeného šetření varnsdorfští policisté šestnáctého února sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci staršímu muži z Varnsdorfu, který okolo vozidla v inkriminovanou dobu procházel. Ten odmítá, že by vůz poničil.  Případ probíhá ve zkráceném přípravném řízení.  

Aktivita namísto nečinnosti

BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Benešovští policisté prověřují od minulého týdne případ možného přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. Na místní služebnu policie se dostavil živnostník, který začátkem roku zrušil své internetové stránky spojené s výkonem své živnosti. Leč jak později zjistil, stránky jsou opět aktivní a někdo jejich prostřednictvím nabízí zboží.

Věci ze sklepa jsou fuč

DĚČÍN - Pod drobnohledem děčínských policistů se objevilo oznámení obyvatel panelového domu v děčínských Želenicích. Ze sklepních kójí v domě zmizely v první polovině letošního února uskladněné věci. Majitelé postrádají  rybářské potřeby, stroj na čistění koberců a dvě sady hliníkových disků s pneumatikami. Celková škoda dosáhla téměř osmadvaceti tisíc českých korun. Policisté pátrají nejen po ztracených věcech, současně prověřují všechny okolnosti možných přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Přišla o elektrokolo

VARNSDORF – Majitelka elektrokola v pátek šestnáctého února 2018 oznámila varnsdorfským policistům, že jí z bývalé sušárny panelového domu ve Varnsdorfu zmizelo elektrokolo zn. Crussis.  Do policejního protokolu uvedla přesný popis, ke kterému doložila i veškeré doklady od zakoupeného kola. Jeho ztrátou utrpěla majetkovou újmu ve výši pětadvacet tisíc českých korun.  Policisté nepříjemnou událost prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Nejen tři platné zákazy

DĚČÍN – Podmokelským policistům v hledáčku skončil sedmadvacetiletý výtečník, který sedmnáctého února letošního roku usedl za volant osobního automobilu. Ačkoliv není vlastníkem řidičského oprávnění, tato skutečnost mu v jízdě nezabránila. V průběhu silniční kontroly strážci zákona navíc zjistili, že muž za volantem má vysloveny tři platné zákazy řízení.  Následně byl vyzván k provedení orientačnímu testu na návykové látky, který potvrdil přítomnost návykových látek v těle kontrolovaného. Další jízda mu byla zakázána. Mladý muž v současné chvíli čelí policejnímu  prověřování s ohledem na přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Srazil chodce na přechodu

DĚČÍN - Pod drobnohledem děčínských kriminalistů skončila dopravní nehoda z druhého února letošního roku, ke které došlo v ranních hodinách na přechodu pro chodce v blízkosti kruhového objezdu v Děčíně. Vozidlo jedoucí po Myslbekově ulici k náměstí Svobody se střetlo s přecházejícím mužem, který vlivem střetu s vozem utrpěl zranění. Z místa nehody jej k dalšímu lékařskému ošetření převezla sanitka rychlé záchranné služby. Dopravní policisté vyzvali oba účastníky dopravní nehody k orientační dechové zkoušce, kteří se jí podrobili s negativním výsledkem. Řidič vozidla vzápětí absolvoval také orientačnímu testování na jinou návykovou látku, také s negativním výsledkem. Technická závada byla provedeným ohledáním jako příčina nehody vyloučena. Ohlášenou ranní kolizi nadále prověřují s ohledem na přečin ublížení na zdraví z nedbalosti.

Děčín 19. února 2018

nprap. Petra Trypesová
Oddělní tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem