Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kampaň „Jsme vidět!“

Zapojení královéhradecké policie  

I Preventivně informační skupina Hradec Králové se zapojila do kampaně Ministerstva dopravy České republiky s názvem „Jsme vidět!“. V průběhu měsíce dubna hradecká policie uspořádala celkem 7 akcí s cílem šířit mezi žáky mateřských škol informace směřující k jejich bezpečí v silničním provozu. Každé z níže uvedených školek bylo dále předáno 20 kusů reflexních vestiček s logem oddělení BESIP a další zajímavé dárky, jako například reflexní vesty pro dospělé, tedy pro paní učitelky, sada karet s dopravními značkami, stavěcí terčíky, reflexní samolepky, nebo informační materiály. O dvou akcích již byla veřejnost vyrozuměna, kdy se jednalo o návštěvu Mateřské a Základní školy Hořiněves na dopravním hřišti v Hradci Královéa v druhém případě policisté navštívili Mateřskou školu U Zámku.
Ve zbylých pěti případech navštívili žáci hradeckých mateřských škol Preventivně informační centrum hradecké policie. Jednalo se o Mateřskou školu Kamarád ulice Veverkova, Mateřskou školu Kampanova a Mateřskou školu Věkoše z Hradce Králové. Celkem centrum navštívilo 94 dětí se svými učitelkami.
V centru si předškoláci vyslechli důležité informace k bezpečnému pohybu v silničním provozu, zejména v roli chodce, hovořeno bylo dále o výše zmíněných reflexních prvcích a rovněž o postupu jak se chovat při oslovení cizím člověkem, nebo při nálezu cizího předmětu. Pro zpestření přednášek děti zhlédly krátké filmy o činnosti Policie ČR, nebo informační video o viditelnosti.
Po ukončení „teoretické“ části si žáci vyzkoušeli bezpečné překonání vozovky po cvičném přechodu pro chodce přímo před centrem. U toho jim policista vysvětlil velmi důležité zásady, jako například nevbíhat do vozovky zbrkle a bez rozhlédnutí, počkat až přijíždějící vozidlo úplně zastaví, či to, že na silnici se rozhodně nebudu bezdůvodně zdržovat a přejdu ji svižně.
Děti i paní učitelky měly z „dárků“ radost a ve většině případů si vestičky na cestu zpět do školky oblékly. Celkem tedy hradecká policie ve spolupráci s oddělením BESIP distribuovala do 5 školek v rámci kampaně„Jsme vidět!“ 100 reflexních vestiček.

Jak říká motto královéhradecké policie „Když si vezmeš vestičku, auto počká chviličku“ a především tě řidič uvidí na vzdálenost až 10 krát delší nežli v modrém oblečení, tedy až na 200 metrů.

fotogalerie ke zhlédnutí zde...

Více ke spolupráci Policie ČR a BESIP dětem zde...

www.jsmevidet.cz

www.ibesip.cz

Čtěte také:
Za osmáky do Hronova - článek z preventivní akce na Náchodsku
Policie navštívila Mateřskou školu U Zámku – článek z preventivní akce na Královéhradecku
Prohlídka policejních prostor - článek z preventivní akce na Jičínsku

nprap. Jan Čížkovský
22. dubna 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem