Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kamiony neprojely, lépe to vzít po hlavních tazích

NÁCHODSKO - Nákladní auta zatarasily malé silničky 

nákladní auto v příkopuIlustrační foto/Policie ČR
Silnice nižších kategorií, spojující menší obce mimo hlavní trasy, jsou v tomto období často jen obtížně sjízdné. Někteří řidiči velkých aut a kamionů se ale stále na tyto zasněžené, ledovaté a nebezpečné cesty ve snaze zkrátit si cestu nebo čekání a objet vzniklou překážku na silnici (často nehodu) vydávají, a pak zapadnou. V pondělí 16. 1. 2017 dopravní hlídky zaměstnávali dokonce dva takoví výtečníci najednou.

Zapadlé a překážející kamiony pomáhaly vyprostit, tedy spíš regulovat dopravu a zajišťovat bezpečí ostatních, dopravní hlídky ve Stárkově a ve Studnici. Svoji „odvahu“ vydat se na zasněžené silnice a s obtížemi sjízdné silnice nižších kategorií řidiči těchto dvou nákladních automobilů odnesli velkým zdržením a sháněním pomoci.

Kamion, který blokoval vozovku mezi Stárkovem a Velkým Dřevíčem hasiči vyprostili až po šesti hodinách okolo desáté večer za vydatné pomoci sypačů. K úpravě ledovaté silnice museli umístit silničáři do míst dočasně umístit zákazové značky, ne všichni řidiči je ale měli snahu respektovat. Pomoci proto museli opět dopravní policisté.

Kamion částečně zapadlý do příkopu mezi Studnici a Řešetovou Lhotou musel přijet kolem druhé odpoledne dokonce vyprostit jeřáb, tam se podařilo silnici zprůjezdnit přibližně během jedné hodiny.

por. Mgr. Eva Prachařová
17. 1. 2017 v 15.30

vytisknout  e-mailem