Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kamion s býky havaroval poblíž Moravského Krumlova- AKTUALIZACE

ZNOJEMSKO: Dva býci utekli. Jeden by měl být rozzuřený. AKTUALIZACE: Zvířata jsme vypátrali a řešíme jejich odchyt. 

Kolem třinácté hodiny došlo u obce Jamolice na Znojemsku k havárii kamionu, který převážel dobytek. Na křižovatce s obcí Moravský Krumlov se kamion ze zatím nezjištěných důvodů převrátil. Řidič by měl být zraněný. Kamion převážel více než šest desítek býků, z nichž je několik kusů mrtvých, další jsou na komunikaci. Dle posledních zjištění dva býci utekli a jeden by měl být rozzuřený. Upozorňujeme proto řidiče i obyvatele okolních obcí, aby dbali zvýšené opatrnosti.

Policisté pátrají po okolí. V okolních obcích jsme se spojili se starosty obcí a nechali jsme tuto informaci vyhlásit rozhlasem. Dopravní policisté zjišťují příčiny nehody.

AKTUALIZACE: Zvířata jsme vypátrali a  nyní řešíme jejich odchyt.

AKTUALIZACE: Dle aktuálních informací z místa bylo zahynulo deset býků. Jeden z býků, kteří utekli a pátrali jsme po nich po okolí, musel být se souhlasem majitele veterinářkou usmrcen. Na místě zasahovalo několik desítek policistů včetně zásahové jednotky. Byl povolán i vrtulník. Do akce se zapojily i jednotky profesionálních hasičů. Předběžnou příčinou nehody se jeví být rychlost a následné nezvládnutí projetí zatáčky ze strany řidiče kamionu.

por. Mgr. Alice Musilová, 17.10.2019

vytisknout  e-mailem