Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kamery v jedné z benešovských heren zachytily podobu pachatele. Policisté žádají veřejnost o spolupráci při jeho ztotožnění.

BENEŠOVSKO - Za trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu hrozí až dva roky za mřížemi. 

Benešovští policisté řeší případ, který se začal odehrávat v ranních hodinách 20. května v herně v ul. Vnoučkova, Benešov. Jeden z hostů této herny v té době ještě netušil, že bude za pár hodin okraden. Seznámil se tady totiž s jiným návštěvníkem podniku, kterému nabídl nocleh. Ten pozvání k němu přijal a oba společně pak odešli do bytu. Neznámý muž tady ale svého hostitele vzápětí okradl. Odcizil mu peněženku s osobními doklady, finanční částkou ve výši 2.500,- Kč a platební kartou, dále boty značky Adidas, tři lahve alkoholu a jiné drobnosti a z místa zmizel. Druhý den ale tohoto muže opět vyhledal a vše mu vrátil, kromě finanční hotovosti.

Po muži tak policisté v současné době pátrají. Jedná se o mladíka ve věku do 25 let, střední až hubené postavy, tmavých vlnitých vlasů o délce přibližně 7 cm, a snědé pleti. V tváři měl v době činu krátké tmavé vousy, tzv. strniště. Hovořil plynule česky bez přízvuku. Na sobě měl volnočasové oblečení, vínovou mikinu, pod ní bílé triko, černé kraťasy sahající ke kolenům a sportovní černé boty. Na zádech nesl černý batoh. Fyzickou podobu pachatele zaznamenaly kamery v herně. Muž je podezřelý z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Dále pátráme po muži, který se evidentně s pachatelem dobře znal, jelikož ho v herně vyhledal a bavil se s ním, když byl okradený zrovna jinde, než v jeho přítomnosti. Muž, který se dle záznamu znal s pachatelem, může být ve věku do 25 let, má štíhlejší střední postavu, tmavší hnědé vlasy a světlou pleť. Na hlavě měl bílou kšiltovku. Na sobě měl šedou mikinu s tmavými pruhy, černé dlouhé sportovní kalhoty, šedou sportovní obuv a na zádech nesl batoh.

Jelikož není známá totožnost pachatele, ani totožnost jeho známého, obracejí se policisté na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Přivítají jakoukoliv informaci, která by přispěla k objasnění celého jednání a především ke ztotožnění osoby pachatele. Poznatky přijmou policisté buď osobně na služebně v Benešově, anebo na telefonním čísle 974 871 700. Využít můžete také linku tísňového volání 158. Děkujeme.

prap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
15. června 2017

vytisknout  e-mailem